Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Див кестен гони умората от краката

Дивият кестен е традиционно средство за здравето на нашите крака и вени

Дивият кестен предпазва кръвоносните съдове и може да бъде полезен при отоци в глезена, което е свързано с лошата работа на венозния поток. Използван широко в цяла Европа като противовъзпалително средство за различни заболявания, в допълнение дивия кестен може да се използва и при съдови проблеми.

Растението се приема в малки дози вътрешно за лечение на широк спектър от венозни заболявания, включително втвърдяване на артериите, разширени вени, флебит, язви по краката, хемороиди и измръзване.

Дивият кестен е стягаща, противовъзпалителна билка, която помага за тонизиране на венозните стени, които при застой или разширени вени могат да бъдат увредени и да не работят нормално. Растението също така намалява задържането на течности чрез увеличаване на пропускливостта на капилярите и позволява повторно усвояване на тази излишна течност обратно в кръвоносната система.

Семената са деконгестант, прилагат се като отхрачващо средство и тоник. Те са били използвани при лечение на ревматизъм, невралгии и хемороиди. Корените на дивия кестен са аналгетик и са била прилагани за лечение на болки в гърдите. Екстрактите от семена са източник на сапонин, който е известен като средство за насърчаване на кръвообращението във вените и насърчаване връщането на кръвта към сърцето.

Вени, които са слаби или при които е налице хроничен стрес, е по-вероятно да се увредят. Затова е по-вероятно при тях да се позволи изтичане на течност от съдовете, което води до подуване.

Натрупване на течност е по-често в краката и много по-вероятно при хора, които водят застоял живот. Продължително стоене и затлъстяването могат да увеличат натиска във вените на долните крайници, което причинява разширени вени. Дивият кестен изпълнява функция на антиоксидант и има обща вазопротекторна роля, като защитата и ново производство на колаген и еластин (два от основните протеини, които формират структурата на вените). Чрез защитата на тези ключови за съдовете протеини, вените и капилярите остават силни и това поддържа тяхната структурна цялост, особено когато са подложени на стрес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *