Ще се засили ли имунитетът на детето на слънце?

Имайте предвид, че някои медикаменти засилват чувствителността на кожата към слънчевите лъчи и я правят особено уязвима. Алергията към слънцето може да бъде предизвикана и от прием на антибио­тици, цитостатици, антихистаминни и противовъзпалителни препарати.

ВНИМАНИЕ!

Ако сте давали на детето си някакви лекарства, непременно съобщете за това на лекуващия лекар. Ако вашето дете току-що е преболедувало, не бързайте „да му предписвате“ слънчеви бани за „укрепване на имунитета“. Без да искате, мажете да си направите мечешка услуга. Намирайки се под жарката слънце и получавайки огромна доза ултравиолетови лъчи, организмът на малчугана хвърля всичките си сили за изработка на пигмента меланин, а не за възстановяване на организма след прекараната болест. В резултат на това и без друго отслабналият имунитет маже окончателно да се срине, а алергията към слънцето ще се появи бързо-бързо.

Запомнете:

Имунитетът на детето ви ще укрепне най-добре не като го държите на слънце, а като го храните с повече плодове и зеленчуци. Още повече и авитаминозата, т.е. липса на някои витами­ни, също може да провокира алергия към слънчевата светлина.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *