Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ще се засили ли имунитетът на детето на слънце?

Имайте предвид, че някои медикаменти засилват чувствителността на кожата към слънчевите лъчи и я правят особено уязвима. Алергията към слънцето може да бъде предизвикана и от прием на антибио­тици, цитостатици, антихистаминни и противовъзпалителни препарати.

ВНИМАНИЕ!

Ако сте давали на детето си някакви лекарства, непременно съобщете за това на лекуващия лекар. Ако вашето дете току-що е преболедувало, не бързайте „да му предписвате“ слънчеви бани за „укрепване на имунитета“. Без да искате, мажете да си направите мечешка услуга. Намирайки се под жарката слънце и получавайки огромна доза ултравиолетови лъчи, организмът на малчугана хвърля всичките си сили за изработка на пигмента меланин, а не за възстановяване на организма след прекараната болест. В резултат на това и без друго отслабналият имунитет маже окончателно да се срине, а алергията към слънцето ще се появи бързо-бързо.

Запомнете:

Имунитетът на детето ви ще укрепне най-добре не като го държите на слънце, а като го храните с повече плодове и зеленчуци. Още повече и авитаминозата, т.е. липса на някои витами­ни, също може да провокира алергия към слънчевата светлина.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *