Интересни факти за храни, които лекуват

Следния набор от факти, предлага подробна информация за различни храни, за които се смята, че имат лечебни свойства. Важно е да знаете, че преди да предприемете каквато и да било диета е важно да се консултирате с диетолог за да не навредите на здравето си. В западните страни, се смята, че диета богата на растителни храни е много полезна за здравето. Ето и някои от тези храни.

Артишок – пресния артишок се счита за много полезна храна при хора, които са диабетици. Доказано, е че инсулинът, който се съдържа в артишока подобрява нивото на кръвната захар.

Аспержи – те се отглеждат в цял свят и са много полезни за лечението на артрит и ревматизъм. Използват се също и като диуретик.

Брюкселско зеле – диета богата на блюкселско зеле води до по-малко увреждане на ДНК и съответно намалява риска от ракови заболявания значително.

Цвекло – то съдържа мощен агент използван за борба с раковите заболявания. В миналото цвеклото е било използвано и за лечение на чернодробни заболявания.

Чушки – за тях е установено, че съдържат вещества, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци и се използват при хора с високи нива на холестерола.

Броколи – те са много полезна храна и се използват като превантивна мярка при ракови заболявания, особенно за предотвратяване на рак на гърдата.

Моркови – те са невероятен източник на антиоксиданти и са много полезни за предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания и рак.

Копър – за него се смята, че е много полезен при стомашни спазми и облекчава появата на газове в червата.

Кайсии – те помагат при защита от ракови и сърдечно-съдови заболявания, както и при макулна дегенерация.

Спанак – той е много полезен за здравето, тъй като помага за засилване на зрението, предотвратява появата на катаракта и дегенерация на макулата.

Череши – те са били използвани за лечение на подагра. Полезни са и като превантивна мярка при много ракови заболявания.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *