Упражнение „ВЕЛОСИПЕД“: Какво ще се случи с тялото, ако го правите ежедневно

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Упражнение „ВЕЛОСИПЕД“ работи перфектно върху всички видими коремни мускули, а също така подобрява метаболизма и подобрява кръвообращението

упражнение велоспипед

Често хората, които постоянно правят упражнение „ВЕЛОСИПЕД“, имат подобрена функция на червата. Тази активност се нарича още и велосипедни коремни преси. Освен че натоварва коремните мускули, това упражнение дава добра тренировка и на задните части.

Упражнение „велосипед“ се прави много лесно

Най-общо – лягате по гръб и въртим краката с кръгови движения, имитирайки каране на велосипед. Нямате нужда от спортно оборудване, не е нужно да ходите на фитнес. Цялата полза е в това, че работите със собственото си тяло.

Велосипедни коремни преси

1. Легнете по гръб със стъпала на земята, свити колене и преплетете пръсти зад главата или поставете върховете на пръстите към слепоочията. Вдишайте и докато издишвате отлепете лопатките от земята и повдигнете коленете. Това е вашата начална позиция.

2. Оттук се завъртете, за да изтеглите десния лакът към лявото коляно, изпъвайки десния крак навън, докато вървите. Вдишайте и докато издишвате, обърнете движението и повторете от другата страна.

Упражнението „Велосипед“ има комплексен ефект върху тялото. То:

1. Тренира и укрепва правите и косите коремни мускули, седалището, лумбалните мускули и бедрата. Коремът става по-силен, мазнините в коремната област се изгарят.

2. Функционирането на стомашно-чревния тракт се подобрява .

3. Физическата издръжливост се увеличава. Между другото, упражнението „велосипед“ развива издръжливост по същия начин като обикновения джогинг.

Особено привлекателна характеристика на това упражнение е подобряването на кръвообращението в областта на таза, което има благоприятен ефект върху репродуктивната функция: потентността се увеличава значително при мъжете, а при жените това има положителен ефект по време на бременност и последващо раждане. Но, разбира се, не можете да го практикувате по време на самата бременност. Това упражнение само ще създаде условия за здравето на жените и протичането на благоприятна бременност. Като цяло „колелото“ дава реален шанс да нормализирате интимния си живот.

Между другото, няколко думи за мъжките способности. Клековете също така подобряват кръвообращението в таза и също подобряват мъжката потентност

Но велосипедните коремни преси имат две предимства:

1. Не се натоварват коленните стави толкова, колкото кляканията. Областта на коленете е доста деликатна част от тялото и е податлива на наранявания. Дълбоките клякания натоварват сериозно коленните стави, докато „велосипедът“ е по-щадящ режим за тях.

2. Клековете могат да създадат предпоставки за разширени вени на краката (макар и не винаги). Но упражнението „велосипед“, напротив, служи като превенция на разширени вени. Поради тази причина е особено полезно за всички, чиято работа е свързана с продължително стоене на крак, както и за жени, носещи токчета, тъй като облекчава състоянието на кръвоносните съдове на краката.

Как се променя тялото?

Помага ви да изградите силни коремни мускули

Американски учени са установили кои упражнения за корем са по-ефективни. За изследване е използвана електромиография (ЕМГ): те измерват електрическия потенциал в работещия мускул и въз основа на това правят заключение колко е напрегнат.

Оказа се, че упражнението, което разговорно наричаме „каране на колело“ се нарежда на второ място по отношение на натоварването на наклонените коремни мускули и по-добре от други упражнения изпомпва правия мускул, което осигурява желаното оформяне на корема.

По този начин, като правите „велосипеда“ всеки ден, ще помпате корема си по-бързо, отколкото ако правите сгъвания и обикновени коремни преси.

Осигурява здрав гръб

Чрез укрепване на корема и бедрените флексори ще подобрите стойката си и ще намалите риска от болки в долната част на гърба .

За най-добър ефект комбинирайте велосипедните коремни преси с упражнения за разгъване на гърба – с повдигане на ръцете и краката, докато лежите по корем.

Прави фигурата стегната

Както вече казахме, „карането на колело“ всеки ден ще укрепи мускулите и ще подобри стойката. Това може визуално да намали корема и да направи тялото по-стегнато.

В същото време трябва да разберете, че едно упражнение за корем няма да премахне мазнините в областта на талията и няма да изгори толкова калории, колкото е необходимо за ефективна загуба на тегло. Ето защо, ако мечтаете за плосък корем и коремни плочки, добавете други тренировки и се придържайте към принципите на здравословното хранене.

Какви грешки трябва да избягвате?

Лошата техника на изпълнение на велосипедните коремни преси намалява натоварването на коремните мускули и може да причини болки във врата и гърба. Ще изброим основните грешки, които не трябва да се допускат.

1. Лумбално повдигане

Само лопатките се повдигат от пода, долната част на гърба остава притисната. В същото време коремът е постоянно в напрежение – не го отпускайте в момента на смяна на краката.

2. Неправилна позиция на ръцете

Често хората сякаш прегръщат главата си с ръце или просто изнасят лактите прекалено напред. Първо, това създава прекомерно напрежение в мускулите на врата и второ, намалява натоварването на косите коремни мускули.

Разтворете широко лактите си и не натискайте главата си. Движете тялото си , а не ръцете си.

3. Бързо изпълнение

Ако правите „велосипеда“ бързо, опитвайки се да завършите подхода възможно най-скоро, мускулите не се натоварват достатъчно.

Изпълнявайте завоите със спокойно темпо, следете формата си. Почувствайте как вашите коси мускули се стягат с всяко усукване.

Източник: www.womenshealthmag.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *