БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Стари руски рецепти за лечение с дървесна пепел

От древни времена в Русия пепелта, която остава от изгорените дърва, се използва за лечение на много заболявания – ревматизъм, трофични язви и други

пепел
Лечението с пепел е познато на руснаците от древността

Освен, че е е добро терапевтично средство, това естествено лекарство го е имало във всеки дом. Древните медицински книги препоръчват пепелта за лечение на ударено и синини, очни заболявания и детски болести.

Пепелта за лечение се е взимала не от една пещ, а от три (от къщата, от помещението на прислужниците и от банята), както е казано: „От три пещи пепел за здраве да се донесе”. При по-тежки случаи и от седем, включително и от съседите. Това е било не само ехо от стари езически ритуали. Имало е и практически смисъл, тъй като във всяка къща са се ползвали различни видове дърва за огрев. И така, смесвайки пепел от 3-7 пещи, се постигало максимален терапевтичен ефект.

Сухата пепел, разредена с вода и олио в съотношение 1:1:1, както и пепелната вода са много ефективни. Между другото, „пепелната терапия“ няма противопоказания, и за разлика от лекарствата, които се произвеждат сега, е подходяща за абсолютно всички.

Въгленът, като лек, е познат от древни времена

И днес много лекари съветват да се използва активен въглен за пречистване на водата от радиоактивно замърсяване. Изобщо, активният въглен, който се продава в аптеките, е доста нашумял днес. Някои инфлуенсъри го препоръчват за избелване на зъби, има дори такива пасти в аптеките. Но, много преди да се появи Инстаграм, хората в Русия са ползвали въглени не само зъбите им да бъдат по-красиви, но и по-здрави. Въглищата, приготвени у дома от качествен дървен материал, са много добри.

Ето и няколко древни руски рецепти с пепел за лечение на различни заболявания

При уртикария редовно мийте тялото с пепелна вода, два до три пъти седмично: 1/2 чаша пепел от широколистни дървета (най-добре от бреза), се разтваря в 2 литра вряща вода. Оставете да се утаи за един ден, след което внимателно прецедете, за да се получи чиста инфузия Филтрирайте през няколко слоя марля или памучна вата и поставете на студено място. Преди употреба разредете инфузията с вода при стайна температура в съотношение 1:1.

При трофични язви пресейте 500 грама пепел от бреза или липа и я залейте я с 5 литра вряла вода. Нека да изстине до 35-37 градуса, и чак тогава прецедете. Потопете болната ръка или крак в тази инфузия за половин час, след това я извадете и, без да бършете, оставете да изсъхне.

Ако язвата е разположена върху торса, тогава два пъти на ден, сутрин и вечер, се прави компрес от 6-слойна марля, напоена с пепелната инфузия. Дръжте компреса върху засегнатата зона в продължение на 2 часа. След като пепелта започне да изтегля гнойта, язвата трябва да се измие с разредена тинктура от невен (супена лъжица от тинктурата се разтваря в половин чаша вода).

Пепелните бани са много ефективни при ревматизъм

Смесете един литър вода и 1 водна чаша брезова пепел. Варете сместа в емайлиран съд за 10-15 минути. Оставете да престои 24 часа и прецедете, без да разклащате. След това разредете получената инфузия в половин литър вода. Изсипете така приготвената пепелна вода във вана с температура на водата 32 градуса. Продължителността на банята е 10-15 минути.

След процедурата разтрийте добре мястото, което сте накиснали, с хавлиена или вафлена кърпа.

При конвулсии, болки в краката, прекомерно изпотяване, нарушения в кръвообращението и горещи вълни по време на менопаузата, смесете 1/3 чаша сол и 2/3 чаша брезова пепел. Изсипете сместа в емайлирана кофа и залейте отгоре с 6-7 литра топла вода. Разбъркайте добре и не филтрирайте. Загрейте сместа до телесна температура и сложете краката в кофата за 15-20 минути. Покрийте коленете с чаршаф или кърпа, докато ги киснете.

При заболявания на устната кухина използвайте добре пресята пепел като зъбен прах

Брезовата пепел се счита за най-полезна: тя лекува заболявания на белите дробове и стомашно-чревния тракт, включително и инфекциозни, и се използва при атеросклероза, исхемия, артрит и алергии.

Пепелта от липа се използва при настинки, простатит и камъни в бъбреците.

Дъбовата пепел лекува диария, нормализира вътреочното, вътречерепното и кръвното налягане.

Боровата пепел се използва при заболявания на пикочно-половата система и стомашно-чревния тракт, диабет и онкологични заболявания.

Кедровата пепел помага при артрит, радикулит и облекчава болките в мускулите.

Как се приема пепел или въглен вътрешно?

Залейте 4 супени лъжици добре пресята пепел с литър вряла вода и оставете за 24 часа. След това внимателно прецедете инфузията през 6-слойна марля. Не се разбърква предварително преди да се прецеди!

Приемайте така получения разтвор в продължение на 14 дни. 3 супени лъжици се взимат три пъти на ден. Прави се почивка почивка от 5 дни и се повтаря лечението.

Важно: дървата, които ще се превърнат в пепел или въглени, трябва да горят в чиста печка за дърва, върху тухлена основа или в добре почистено барбекю. Когато се се използва за лечебна цел, дървото предварително се почиства от кората.

Изглед на опаковката на продукта Генотрон

 

Източник: rodnoe.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *