Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Интересни факти за храни, които лекуват

Следния набор от факти, предлага подробна информация за различни храни, за които се смята, че имат лечебни свойства. Важно е да знаете, че преди да предприемете каквато и да било диета е важно да се консултирате с диетолог за да не навредите на здравето си. В западните страни, се смята, че диета богата на растителни храни е много полезна за здравето. Ето и някои от тези храни.

Артишок – пресния артишок се счита за много полезна храна при хора, които са диабетици. Доказано, е че инсулинът, който се съдържа в артишока подобрява нивото на кръвната захар.

Аспержи – те се отглеждат в цял свят и са много полезни за лечението на артрит и ревматизъм. Използват се също и като диуретик.

Брюкселско зеле – диета богата на блюкселско зеле води до по-малко увреждане на ДНК и съответно намалява риска от ракови заболявания значително.

Цвекло – то съдържа мощен агент използван за борба с раковите заболявания. В миналото цвеклото е било използвано и за лечение на чернодробни заболявания.

Чушки – за тях е установено, че съдържат вещества, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци и се използват при хора с високи нива на холестерола.

Броколи – те са много полезна храна и се използват като превантивна мярка при ракови заболявания, особенно за предотвратяване на рак на гърдата.

Моркови – те са невероятен източник на антиоксиданти и са много полезни за предотвратяването на сърдечно-съдови заболявания и рак.

Копър – за него се смята, че е много полезен при стомашни спазми и облекчава появата на газове в червата.

Кайсии – те помагат при защита от ракови и сърдечно-съдови заболявания, както и при макулна дегенерация.

Спанак – той е много полезен за здравето, тъй като помага за засилване на зрението, предотвратява появата на катаракта и дегенерация на макулата.

Череши – те са били използвани за лечение на подагра. Полезни са и като превантивна мярка при много ракови заболявания.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *