4 навика, изключително вредни за здравето!

Всички ние сме склонни да се придържаме към навици и привички, вредни за здравето!

Здравето на всеки един от нас в по-малка или в по-голяма степен зависи от това, което самите ние правим за него. Често от незнание или просто от липса на воля продължаваме да робуваме на навици, свързани с живота ни, които нанасят поражения върху здравословното ни състояние, като дори са в състояние да ни разболеят.
Ето кои са някои от на пръв поглед безобидните ни навици, които обаче се оказват вредни, дори изключително вредни за здравето ни:
–    „гризенето” на ноктите – мнозина са свикнали – когато са под напрежение, когато ги тресе стрес или просто като нямат какво друго да правят, да си гризат ноктите. Не само че нанася естетически поражения върху външния им вид, но и този навик може да им донесе и различни заболявания – под ноктите се събират милиони бактерии;
–    пушенето – да, всички, които са пушачи ще възнегодуват, че това е поредният опит да ги откажем от удоволствието им. Но същото това удоволствие им коства много – освен че води до различни заболявания, намалява защитните сили на организма;
–    предоверяване на рекламите – рекламите ни заливат от всички посоки с предложения за антибактериални гелове, които обещават, че ще „убият” вирусите и бактериите в нашия дом. Дали обаче това наистина е така? Реални доказателства няма, а ние вярваме! По-добре обаче да заложим на старомодните методи – миенето на ръцете е препоръчително;
–    прекаляването с тренировките – когато тренираме с мярка, всичко е наред. Но дали от навик, или заради желанието да постигнем по-бързи и видими резултати ние се вманиачаваме, което е вредно.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *