Какво съветват специалистите при грип

Необходимо е да приемате противовирусни препарати само ако те са би предписани от лекар. Са­мостоятелно, без лекарска препоръка, не трябва да приемате такива лекарства – мито за предпазване, нито за лечение на този нов грип.

Ако все пак сте се разболели, се обърнете за меди­цинска помощ. Лекарят ще определи дали при вас се изискват задълбочени изследвания за грип и съответ­но ще предложи тактика за лечение.

При потвърждаване или подозрение на случай от заболяване, предизвикано от високопатогенен грипен вирус, не приемайте аспирин или препарати, съдър­жащи аспирин. Така рискувате да развиете т.нар. синдром на Рей. Това е много опасна инфекция, особено за децата.

За понижаване на високата температура използ­вайте други средства, например панадол. Или нестероидни противовъзпалителни препарати.

Проверявайте състава на продаваните без рецепта препарати против простуда и грип, за да разберете дали не съдържа аспирин.

Не трябва да ходите на работа или училище, ако сте пипнали зрип, въпреки че се чувствате добре. И независимо от това дали става дума за сезонния или свинския грип. Останете у дома си докато се проя­вяват симптомите. Тази предпазна мярка може да помогне да избегнете усложненията и да защитите от заразяване вашите колеги и околните.

ВНИМАНИЕ!

Ако вече сте се разболели, няма нужда да надявате маска. Тя ще ви е нужна, ако се грижите за болен човек и се намирате в близък кон­такт с него; ако сте се разболели и се налага да се отправите на път или намирате в непосредствена близост с други хора, съветват специалистите на в-к „Доктор”.


Публикувано в категории: Бели дробове и дихателна система » Здравословен живот » Любопитно » Уши, нос и гърло

Автор

Няма коментари »

Напишете коментар


Още по темата

Грипът си отиде. А след това?

Преборили сте се с неприятните симптоми на грипа – високата температура, болките в гърлото и мускулите, хремата
грип, хрема, лечение на грип, последици от грипа

23 особено ефикасни рецепти па проф. Мермерски против грип и настинка

Краят на зимата и началото на пролетта е един от най-опасните моменти при смяната на сезоните, когато заразите и настинките сериозно застрашават здравето ни. Не го подценявайте!

ИБУПРОМ СИНУС / IBUPROM SINUS

ИБУПРОМ СИНУС е медикамент, предназначен за облекчаване на болестната симптоматика при настинки и грип. Понижава температурата, овладява болките и съдейства за оздравителни процеси в носа, носолътката, при зачервено гърло и мускулни болки.

ИНФЛУЦИД таблетки/ INFLUCID tablets

Хомеопатичен медикамент, приложим при бързо развиващи се простудни заболявания с висока температура, както и при грип. Добър като профилактичен продукт срещу вирусни инфекции.

Само 50 гр. лешници на ден, за да сте здрави като бик

Ако искате да засилите имунитета си и да не се разболявате, решението е много лесно.

Край на студа през зимата – тези билки ни сгряват!

Тази зима е доста странна с непрекъснатите температурни промени, но когато е студено, чувството е наистина сковаващо.

Как да се отървете бързо от настинка?

Настинката или острата вирусна инфекция е много досадно заболяване.

Лекувайте запушен нос ето така!

Запушеният нос е най-досадното състояние, което се свързва с настинка или грип.

Нов щам на птичия грип убива хора

Смъртно опасен нов щам на птичия грип взе човешка жертва в Китай. Починала е жена, която се заразила на един от азиатските пазари за живи птици.

С тези храни ще оздравеете по-бързо!

Много хора знаят, че при простуда помагат чесънът и лимонът. Но храните, които съдействат на организма по-лесно да се справи с болестта и последиците й, всъщност са доста повече!

ТОП 3 на най-здравословните чайове

Не всеки обича чая, но в студеното време дори само мисълта за топлата напитка някак си ни сгрява и ни става по-добре.

Който се смее, няма да го хване грип!

Знаете ли, че британските учени са стигнали до извода, че, колкото повече се смеем и шегуваме, толкова по малко ще боледуваме?