Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво съветват специалистите при грип

Необходимо е да приемате противовирусни препарати само ако те са би предписани от лекар. Са­мостоятелно, без лекарска препоръка, не трябва да приемате такива лекарства – мито за предпазване, нито за лечение на този нов грип.

Ако все пак сте се разболели, се обърнете за меди­цинска помощ. Лекарят ще определи дали при вас се изискват задълбочени изследвания за грип и съответ­но ще предложи тактика за лечение.

При потвърждаване или подозрение на случай от заболяване, предизвикано от високопатогенен грипен вирус, не приемайте аспирин или препарати, съдър­жащи аспирин. Така рискувате да развиете т.нар. синдром на Рей. Това е много опасна инфекция, особено за децата.

За понижаване на високата температура използ­вайте други средства, например панадол. Или нестероидни противовъзпалителни препарати.

Проверявайте състава на продаваните без рецепта препарати против простуда и грип, за да разберете дали не съдържа аспирин.

Не трябва да ходите на работа или училище, ако сте пипнали зрип, въпреки че се чувствате добре. И независимо от това дали става дума за сезонния или свинския грип. Останете у дома си докато се проя­вяват симптомите. Тази предпазна мярка може да помогне да избегнете усложненията и да защитите от заразяване вашите колеги и околните.

ВНИМАНИЕ!

Ако вече сте се разболели, няма нужда да надявате маска. Тя ще ви е нужна, ако се грижите за болен човек и се намирате в близък кон­такт с него; ако сте се разболели и се налага да се отправите на път или намирате в непосредствена близост с други хора, съветват специалистите на в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *