Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кестени: 7 рецепти за артрит, косопад и кървящи венци

Дивите кестени през този сезон са навсякъде – с лопата да ги ринеш, както биха казали старите хора

Ако знаете колко полезни могат да бъдат дивите кестени, със сигурност няма да имате време за меланхолия.

Полезните кестени са още една причина да се разходите до близкия парк. Ето 7 невероятни приложения на кестените.

С тези трика ще бъдете хем здрави, хем красиви, а може и малко пари да спестите.

кестени полезно
Кестените са много полезни

1. Паста за зъби и при кървящи венци

От кестените се получава бял прах, който не само ще подобри състоянието на венците, но и ще избели зъбите поне с един тон. Достатъчно е да почистите кестена от кафявата обвивка. Сухото, бяло ядро се смила на брашно. Вашето естествено средство за хигиена на устната кухина е готово. Трябва само да разтворите с малко вода и да търкате зъбите и венците.

2. За подобряване циркулацията на кръвта

1 супена лъжица подготвен прах от кестени се залива с 0,5 литра вода и се оставя за една нощ. На следващия ден поставете разтвора в подходящ съд и го сложете на огъня да кипне. Тази полезна добавка подобрява циркулацията на кръвта в кожата, което ѝ придава тонус и я подмладява. Ползва се като добавка към ваната.

3. Спрете косопада с бял прах от кестени!

Както вече стана ясно – бяла вътрешна част на кестена е много полезна за здравето. Обелете кестена, сложете го да изсъхне и след това го смелете с кафемелачка. Така вие ще имате готова суровина, която може да използвате при различни състояния.

С добре разреден бял прах от кестените изплаквайте косата. Вие ще бъдете изненадани, но само месец тази смес ще нормализира работата на мастните жлези на главата, напълно ще спре косопада и ще предизвика растеж на нова коса.

4. Сбогом, младежки пъпки!

Смесете 2 супени лъжици кестен на прах с малко вода, за да се образува суспензия. Намажете засегнатите места и оставете да престои 10 минути. Отмийте и обтрийте лицето със силен чай от лайка.

5. При артрит

Брашното от диви кестени се слага в топло кокосово или синапово масло. Трябва да се получи кашичка, която да е удобна за мазане. След това се покрива крака с найлон и отгоре се слага чорап или се ползва вълнено парче.

6. Кестените носят облекчение при синузит

От вътрешността на кестена се прави малка свещичка, която се поставя във всяка една от ноздрите за по 20 минути. Хора, които са ползвали този метод, казват, че има мигновен ефект.

7. Тинктура за разширени вени

В подходящ съд се слагат начупени и обелени кестени. Заливат се с алкохол или спирт, колко да покрие, и се оставят на тъмно място. Готово е, когато се промени цвета на алкохола. Разтривахте с така получената тинктура краката всяка вечер.

Споделете в коментарите вашата рецепта с див кестен, или кажете коя от 7-те рецепти бихте пробвали.

Източник: www.health.com

Изглед на опаковката на продукта Венотон S
ВЕНОТОН-S – крем против разширени вени

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Кестени: 7 рецепти за артрит, косопад и кървящи венци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *