Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Михаил Лабковский, психиатър: Здравите хора не желаят да създават семейство!

Днес ще разгледаме една по-различна гледна точка по проблемите на самотата и създаването на семейство

семейство
Михаил Лабковский

Да има семейство е мечта на всяко малко момиченце, което наперено бута кукленската количка. Когато поотрасне обаче, нещата стоят по съвсем друг начин.

Самотните жени – това е една безкрайна тема. Тема, любима както на дамите, така и на господата.

Какво прави жена, която никога не се е омъжвала? Как да се справя със страха от интимност? Да се омъжа ли, ако вече имам дете? Само един от тези въпроси е в състояние да предизвика истинска полемика в която и да е женска компания.

Макар че всеки иска да намери сродна душа и да се ожени възможно най-скоро, руският психолог Михаил Лабковский твърди пред списание „Ел“, че такова желание ясно показва, разстройство от невротичен характер! Интересно, нали?

Михаил Лабковский е убеден, че ако една жена се чувства самотна, тя най-вероятно не е имала интерес към себе си още от периода на детството. В това се състои проблемът – човек се чувства некомфортно със себе си, и той иска да си намери партньор, който да запълни тази ужасна празнота. Здравите хора, здравите жени не търсят брак и партньор, а любов, смята психологът.

Първо – жената, която на всяка цена си търси мъж, трябва да е наясно с това, че нейната история не е за несподелена любов. Тя не е самотна. Това, че не може да се омъжи – не е истина! Тя е невротичка, която по силата на обстоятелствата чувства себе си такава, каквато е. Тя почти непрекъснато и абсолютно без да го съзнава си създава пречки: този не е достатъчно добър, или е прекалено хубав за нея, животът е труден, сложна демографска ситуация, и така нататък. Причината – нейното вътрешно състояние, което понякога дори не предполага семеен живот.

Залог за щастлив семеен живот, брак и секс само с един партньор – това е стабилната психика, категоричен е Михаил Лабковский

И никакви отстъпки не бива да се правят, никакви компромиси – това е пряк път към кабинета на кардиолога или онколога. Когато човек има стабилен ум и уравновесен характер, той може да живее с един партньор цял живот. И да обича само този един-единствен човек.

Как да открием своята любов? Ето този въпрос е труден, смята психиатърът Михаил Лабковский. Жените са два пъти повече от мъжете. В тази бройка спадат наркоманите и алкохолиците, които не представляват интерес за дамите. И така мъжете, които са годни за съпружески живот стават още по-малко. Ето това изнервя една голяма част от жените. Мисълта, че никога няма да открият своя партньор. Чувството, че ще останат сами, защото е налице някакъв недостиг.

Здравите хора не търсят брак. Те могат да създадат семейство и без традиционните подписи, форми и формалности. Здравите хора имат нужда само и единствено от любов. Тази тяхна потребност да обичат им помага по-лесно да открият човек, който да ги обича…

Прочетете цялото интервю с Михаил Лабковский ТУК

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *