ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

10 неща за рака на гърдата, които не знаете

рак на гърдатаРакът на гърдата е заболяване, което се среща по-често при по-възрастните жени, но  понякога засяга младите, също. Диагностицирането на болестта при младите жени е по-трудно, чрез мамография, защото тъканта на гърдите при младите жени е по-плътна. Освен това медицинските изследвания не поставят акцент върху случаите на заболяването, при по-младите жени, защото са по-редки. Какво знаете  за рака на гърдата при младите жени? Сайтът doctoroz.com, представя списък от 10 неща, които вероятно не сте чували.

  1. Ракът на гърдата е най-често срещания при жени на възраст от 15 до 39 години.
  2. Близо 80% от младите жени, диагностицирани с рак на гърдата, откриват аномалиите сами.
  3. Лечението на рака на гърдата може да доведе до ранно започване на менопаузата, придружено от неприятните симптоми, както и проблеми с плодовитостта, които обикновено се наблюдават при по-възрастни жени.
  4. Тъй като по-малко млади жени се разболяват от рак на гърдата (в сравнение с по-възрастните), те често са слабо представени или дори оставени извън изследванията на рака на гърдата.
  5. Вероятността за по-агресивно развитие на болестта, което е трудно за лечение, е по-вероятно при младите жени.
  6. Около 250 000 жени в САЩ, които са преживели рак на гърдата са диагностицирани преди да навършат 40.
  7. Лечението на рак на гърдата може да има неблагоприятен и дълготраен ефект върху възможността на жената да има деца в бъдеще.
  8. Всяка година около 1000 жени, на възраст под 40 години, умират от рак на гърдата.
  9. Ракът на гърдата при младите жени често се появява, когато очакват или полагат на грижи за малко дете. Почти 30% от диагностицираните случаи на рак са в рамките на няколко години след раждане.
  10. Физическите промени в тялото, които се предизвикват в следствие на лечението, могат да доведат до психически проблеми и неспособност за интимност, както при омъжени, така и при самостоятелни жени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.