Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Щитовидната жлеза алармира: 12 признаци за скритият враг – хипотиреоидизъм

Хипотиреоидизъм е общо състояние на организма, причинено от недостиг на хормони на щитовидната жлеза, което се среща по-често при жените

shtitovidna jleza
Диагностицирането е трудно, тъй като заболяването е почти асимптоматично. Често, когато чувстваме сънливост, летаргия или болки в ставите, ние си мислим, че може да е от недостиг на витамини или умора.

Хормоните на щитовидната жлеза оказват влияние върху работата на всички органи, така че е важно бързо да се идентифицира проблема и да се започне лечение при ендокринолог.

Кои са някои от най-общите симптоми на заболяване на щитовидната жлеза?

1. Депресия

2

Недостатъчното производството на хормони на щитовидната жлеза често е причина за депресия и летаргия, поради причината, че тези хормони са пряко свързани с производството на серотонин в мозъка.

В същото време излишъкът от тироидни хормони ни прави агресивни, раздразнителни и тревожни.

2. Запек

3

Един от най-честите симптоми на хипотиреоидизъм. Повредата на щитовидната жлеза води до лошо храносмилане и запек. Пациентите също се оплакват от често оригване и тежест в стомаха.

3. Сънливост

4

Пациент с хипотиреоидизъм може да спи по 12 часа на ден в продължение на няколко дни, и пак да се чувства уморен. Постоянната сутришна летаргия и сънливост са много тревожни сигнали.

4. Загуба на коса и суха кожа

4

Благодарение на бавния метаболизъм, причинен от хормоналния дисбаланс, косата и кожата не получават достатъчно хранителни вещества. Това води до влошаване на състоянието им. Зачервени очи, бледа кожа с жълтеникав оттенък – това може да е портрет на един пациент с хипотиреоидизъм.

5. Неочакваното наддаване на тегло

5

Внезапното наддаване на тегло без никакво основание е един много важен симптом. В същото време всички усилия за намаляване на телесното тегло изглеждат едва ли не безсмислени.

6. Намалено либидо

6

Ниската функционалност на щитовидната жлеза се отразява на хормон, отговорен за сексуалното желание.

7. Мускулни болки, спазми

7

Малкото количество хормони на щитовидната жлеза може да причини увреждане на нервите, които изпращат сигнали от мозъка към останалата част на тялото. Поради тази причина има различни видове мускулни спазми и болки, като например изтръпване на крайниците.

8. Сърдечна аритмия

8

Нарушение на сърдечния ритъм, забавяне или ускоряване, както и болка в областта на сърцето, може да показва липса на хормони на щитовидната жлеза.

9. Разсейване

9

Проблем с щитовидната жлеза води до намаляване на паметта и производителността. На човек му е трудно да възприема нова информация. Жените често отдават този симптом на какво ли не, но веднага след като започват да лекуват щитовидната жлеза, яснотата на мисълта се връща.

10. Понижаване на кръвното налягане

10

Ниско кръвно налягане в комбинация с летаргия, сънливост и отвличане на вниманието – това е една много важна причина да отидеш на лекар.

11. Подуване

11

Подуване на лицето, шията и крайниците – това са ясни сигнали за хипотиреоидизъм.

12. Дискомфорт в областта на шията

12

 

Пациентът може да чувства буца в гърлото, дискомфорт в областта на шията, може дори да има необичайно дрезгав глас. Увеличаването размера на жлезите – симптом за спешна визита при ендокринолог.

Обърнете необходимото внимание на сигналите, които тялото ви изпраща. Понякога обикновена мускулна болка може да означава сериозно заболяване!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *