БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Когато козметиката е безсилна: тибетска йога за очите

Нашите очи не само огледало на душата

тибетска йога за очите Понякога те могат ясно да разкажат за всички безсънни нощи, през които сме стояли пред компютъра за дълги периоди от време. Могат да разкажат и за онези нощи, в които сме прекалили с виното, или сме били будни, загрижени за здравето на някой близък…

Торбичките под очите, както и неприятните тъмни сенки, добавят години към нашата действителна възраст и много често не могат да бъдат скрити дори и от най-добрата козметика.

Причините за появата на торбички и сенки под очите могат да бъдат няколко: липса на сън, липса на витамини, дългосрочна работа пред компютъра, пиене, пушене … Важно е да се обърне внимание на проблема с подпухналостта около очите, за да не се пропуснат първите симптоми на заболявания на вътрешните органи и системи (сърце, бъбреци, нарушена функцията на щитовидната жлеза).

Тибетски йога за очите

Тибетската йога за очите е насочена към премахване на ненужната подпухналост под очите и сенките. Освен това тя може да подобри зрението и да облекчи умората. По време на упражненията трябва да дишате по специален начин – да правите дълбоки вдишвания с долната част на гръдния кош.

Как се прави тибетска йога за очите?

Поемете дълбоко въздух.

Концентрирайте се, отворете очите спокойно, без да ги напрягате и да се взирате излишно.

Задръжте леко въздуха, преди да издишате, разположете трите пръста (показалец, среден и безимен) върху очите и започнете леко да издишате. Издишайте леко и спокойно – без напрежение и излишно бързане. 10 пъти натиснете пръстите върху точките, показани на снимката, без да опъвате кожата.

По време на издишването си представете как умората от очите излиза заедно с дъха ви, погледа става бистър, а кожата – гладка и опъната.

Правете по пет комплекта от това упражнение сутрин и вечер.

Ефектът от тибетската йога за очите ще се забележи почти веднага!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *