Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Това са супи, с които се отслабва, защото изгарят мазнините

Ако искате да премахнете няколко допълнителни килограма и при това да не нанесете вреди на организма си, то е крайно време да направите щадяща диета!

Диетата със зеленчукови супи е нова, но вече придобива популярност. Диетичните супи могат да се ядат по всяко време на деня и дори през нощта, а количеството е по ваше желание! Като се храните с нискокалорична супа не само ще се отървете от излишните сантиметри в талията, но също така и ще прочистите организма си от токсини. Спазването на супната  диета е много по-лесно, отколкото всяка друга диета, защото не гладувате, а имате само здравословни ползи за организма си.

Основните компоненти на диетичните супи са зеленчуци и билки. Те съдържат огромни количества витамини и минерали, които позволяват на тялото да изгаря мазнините по-бързо с малко калории.

Диетични супи има толкова много, че не е възможно да ги поберем тук, но избрахме тези две за вас.

Лучена супа

Лучена супа
Лучена супа

Продукти

моркови 400 гр

лук – 3-4 парчета

целина – 2 стебла с листа

чесън – 2 скилидки

домати – 4-5 парчета

зеле – 400 г

Зелен фасул 300 гр

Инструкции

Загрейте олиото и малко вода в голяма тенджера, добавете нарязаните на ситно моркови, лук, целина и чесън (ситно нарязан или преминал през преса), разбърква се и се готви за около 8 минути. Попарете доматите, за да ги обелите по-лесно и смачкайте с вилица. Добавете ги към зеленчуците, след това сложете и нарязаното зеле, зеления фасул, вода, ½  ч.л. сол, ¼ ч.л. пипер и поставете на силен огън. Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри още 10 минути.

Супа от целина

Супа от целина
Супа от целина

Продукти

1 малка глава зеле около 400 грама

Една глава целина

2  моркова

1 чушка, зелена или червена по ваш избор

лук – 1 малка глава

зелен фасул – 400 грама,

1 домат

Инструкции

Измийте и нарежете всички зеленчуци, след което сложете да се варят във вода. Добавете солта и черния пипер. Оставете да ври 10 минути на силен огън и да ври леко на слаб огън още 10 минути.

За да си направите още диетични супи, можете да използвате всякакви зеленчуци (без картофи) и всякакви билки и подправки. Два пъти седмично можете да добавяте постно месо – пиле, риба или телешко.

По време на супената диета трябва да спазвате основните правила на хранене. Първо, трябва да ядете най-малко 3 пъти на ден или дори четири пъти, ако е възможно. Между храненията можете да ядете плодове (с изключение на банани и грозде).

Не се разрешава хляб и по време на диетата спрете алкохола и цигарите. Правете тази диета 2 седмици, за да имате видими резултати. След това преминете на здравословно хранене и в никакъв случай не започвайте пак да ядете бял хляб, мазни меса и захар.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *