Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецептата за вкусни печени картофи, която се ползва с голям успех!

Ако обичате картофи, знаете че здравословният им вариант е да са печени. Пържените картофи са вредни, защото в тях се образува акриламид – вещество предизвикващо образуването на ракови клетки. А и нали искате да имате здрав стомах? Ето сега имате възможност да изпълните тази рецепта за вкусно и здравословно ястие! Съставките са дадени за 4 порции, приготвени за 40 мин.

Печени картофи
Печени картофи

Продукти

6 по-големи картофа

олио

100 г масло

1 глава чесън

сол

черен пипер

галета

Инструкции

Измийте картофите и ги обелете. Всеки картоф нарежете с подходящ нож на ветрило – на тънки резенчета на малко разстояние едно от друго, като не слизате с ножа до долу, за да може картофите да стоят цели и да не се разпадат (като на снимката).

Подредете нарязаните картофи в намазнена тава и покрийте с част от маслото всеки. Сложете да се пекат в предварително загрята силна фурна 25 мин. След това извадете тавата и поръсете картофите със сол и черен пипер. Така картофите са получили разстояние между резените и можете да поставите чесъна, който предварително сте нарязали на тънки филии. Накрая поръсете с галета и отново добавете тънки парченца масло върху всеки картоф. Доопечете картофите за още 20 мин.

Сервирайте картофите топли.

Хранителна стойност на една порция: 360 ккал;  мазнини 4 г; въглехидрати 23 г; протеини 6 г;  фибри 7 г.

Източник: сп. Рецепти за здраве

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *