Уникален презерватив поставя диагнози не по-зле от който и да е лекар!

Презерватив-хамелеон може да разкаже за болести ви по-добре дори и от вашето джипи

TeenTech Awards/pinterest.com/teentech.com/dailymail.co.uk
TeenTech Awards/pinterest.com/teentech.com/dailymail.co.uk

Вече е разработен е уникален презерватив-индикатор. В зависимост от болестта презервативът ще придобие определен цвят.

Вие не сте сигурни в своя сексуален партньор, но нямате куража да го помолите да представи венерологично изследване? Или нямате нищо против да се прегледате при лекар, но се колебаете да отидете в болницата? Сега тези преживявания могат да бъдат забравени.

Разработен е уникален презерватив-индикатор, който не само ще ви предпази по време на полов акт, но в същото време ще направи и бърз тест за наличие на инфекции като хламидия, херпес, папиломавирус и сифилис.

В зависимост от болестта презервативът ще придобие определен цвят.

Най-невероятното нещо е, че този иновативен презерватив разработен от трима британски тийнейджъри, които нямат и 15 години. Групата от младите гении, които присъстват и на занятия в Лондонската академия Исак Нютон е: Даанииал Али, Муаз Наваз и Чираг Шах.

Според тях, идеята за тази разработка им хрумнала, след като разбрали колко много хора по света страдат от полово предавани болести.

Революционната концепция беше наречена STEYE и спечели първа награда в младежката конференция TeenTech Awards 2015. Момчетата са спечелили и голямата парична награда /по 1000 лири за всяко едно от трите момчета/ и безплатна обиколка на Бъкингамския дворец.

Презервативът съдържа специални реактиви, които при контакт с инфекцията променят цвета му и леко светят в тъмното. Зеленият цвят означава, хламидии, жълтия – херпес, лилавия – папилома, а синьото – сифилис.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *