Упражнения за укрепване на костите

Ние всички знаем, че костите съставляват основната структура на тялото ни. 

Те осигуряват рамка, известна също като скелет, върху който цялото ни тяло се е развило след раждането. Макар да сме наясно с важността на костите за нашето благосъстояние, може би леко пренебрегваме тяхното здраве в забързаното ни ежедневие. Адекватният прием на калций е важен, но вие също трябва да извършвате упражнения от време на време, за да запазите костите си здрави. Тук са няколко вида упражнения за укрепване на костите.

Упражнения с използване на гравитацията

Това са упражнения, при които можете да използвате тежестта на тялото си и гравитацията на Земята, за да укрепите костите си. Това включва няколко дейности с високо въздействие като танци, бягане, аеробика, подскачане и т.н. Това са най-вече упражнения с голямо въздействие, когато се упражнява натиск върху костите, за да ги направите силни. Но в случай, че имате травма или слаби кости поради заболявания като остеопороза, трябва да използвате не много натоварващи упражнения като бързо ходене по бягаща пътека или други такива. В този случай не трябва да оказвате силен натиск върху костите си, но в същото време трябва да ги пазите от по-нататъшно влошаване.

Упражнения за сила

В тези упражнения тежестта на тялото се използва за повдигане на допълнителни тежести за укрепване на костите. Тези упражнения включват вдигане на тежести, функционални движения, еластични ленти за упражнения и така нататък. Вие също може да практикувате йога или пилатес за укрепване на костите си, но винаги се консултирайте с инструктор, преди да опитвате нова форма на тренировка.

Упражнения за баланс

Това на упражнения, които помагат за подобряване на вашия баланс и стойка, като по този начин укрепвате мускулите и костите си, без много въздействие върху тялото. Тези упражнения помагат да се избегне нараняване и счупване на костите в резултат на падане и аварии. Тези упражнения включват Тай-чи, някои форми на йога, функционални упражнения и някои стилове на бойните изкуства.

 

 

 

Йога път към хармонията

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *