Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Упражнения за укрепване на костите

Ние всички знаем, че костите съставляват основната структура на тялото ни. 

Те осигуряват рамка, известна също като скелет, върху който цялото ни тяло се е развило след раждането. Макар да сме наясно с важността на костите за нашето благосъстояние, може би леко пренебрегваме тяхното здраве в забързаното ни ежедневие. Адекватният прием на калций е важен, но вие също трябва да извършвате упражнения от време на време, за да запазите костите си здрави. Тук са няколко вида упражнения за укрепване на костите.

Упражнения с използване на гравитацията

Това са упражнения, при които можете да използвате тежестта на тялото си и гравитацията на Земята, за да укрепите костите си. Това включва няколко дейности с високо въздействие като танци, бягане, аеробика, подскачане и т.н. Това са най-вече упражнения с голямо въздействие, когато се упражнява натиск върху костите, за да ги направите силни. Но в случай, че имате травма или слаби кости поради заболявания като остеопороза, трябва да използвате не много натоварващи упражнения като бързо ходене по бягаща пътека или други такива. В този случай не трябва да оказвате силен натиск върху костите си, но в същото време трябва да ги пазите от по-нататъшно влошаване.

Упражнения за сила

В тези упражнения тежестта на тялото се използва за повдигане на допълнителни тежести за укрепване на костите. Тези упражнения включват вдигане на тежести, функционални движения, еластични ленти за упражнения и така нататък. Вие също може да практикувате йога или пилатес за укрепване на костите си, но винаги се консултирайте с инструктор, преди да опитвате нова форма на тренировка.

Упражнения за баланс

Това на упражнения, които помагат за подобряване на вашия баланс и стойка, като по този начин укрепвате мускулите и костите си, без много въздействие върху тялото. Тези упражнения помагат да се избегне нараняване и счупване на костите в резултат на падане и аварии. Тези упражнения включват Тай-чи, някои форми на йога, функционални упражнения и някои стилове на бойните изкуства.

 

 

 

Йога път към хармонията

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *