За вредата от отслабването

Когато предприемаме някоя от многобройните диети или програми за редукция на теглото, ние забравяме за някои неприятни странични ефекти на отслабването. Един от най-очебийните е провисналата кожа!

dietaКожата ни не успява да реагира на бързото топене на килограми, поясняват от enterosgel.ru . Епидермисът просто няма време да се “прибере”. Ние наистина отслабваме, но ако сме се смалили твърде много – кожата се сбръчква и провисва и по този начин разваля ефекта от постигането на строен силует. За да се избегне това, диетолозите препоръчват да не стигаме до мъчителни крайности, а да отслабваме плавно, с редукция на не повече от 3-5% от теглото за месец.

Малко хора знаят, че мастните клетки съдържат висок процент токсични вещества. При отслабването мазнините изгарят и значителна част от тези токсини се изхвърлят в организма. Това е твърде опасно – особено ако се замислим върху факта, че токсичните натрупвания могат да достигнат 25 кг в едно тяло! Отслабването вкарва всички тези шлаки в червата, бъбреците и черния дроб. Всички системи се претоварват, не са в състояние да преработват и усвояват хранителните вещества. Отслабването повишава токсичния процент в кръвта.

Когато се споменава всичко това – то не е за да бъде изплашен някой, да го откажем от отслабването. Не! Просто то трябва да се прави с нужната компетентност. За да не се получи описаната токсикоза, шлаките трябва да се извеждат с помощта на подходящи ентеросорбенти (грозде, зеле, зелен чай). Могат да се приемат определени медикаменти, но само по лекарско предписание; могат да се правят и клизми.

Един от популярните начини за отслабването е нисковъглехидратната диета. Доскоро тя беше одобрявана от медицината, но австралийски лекари направиха шокиращо разкритие. Има пряка връзка между риска от преждевременна смърт и недостига на въглехидрати в организма. Хората, които се придържат към тази диета, рискуват с 30% повече да умрат млади.

Това за пореден път насърчи много експерти да отправят апел за умереност и отказ от крайните пагубни диети. Наблегнете на спорта и се хранете балансирано, без преяждане и без дефицити. Тогава всичко ще бъде наред: ще имате желаната фигура, без да се поболявата или без да се чудите как да скриете провисналата си кожа!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *