4 заблуди за здравословното хранене, на които всички вярваме!

Мнозина от нас си мислят и си вярват, че се хранят здравословно!

Здравословното хранене не е това, за което мнозина от нас си мислят. Именно поради това не е една или две са заблудите, които ръководят живота на хората, въобразяващи си, че живеят спрямо каноните на полезното хранене!

Ето кои са 4 от най-широко разпространените заблуди, свързани със здравословното хранене:

–          мазнините трябва да се избягват, защото са вредни! Да, вредни мазнини има, но не може с лека ръка да се каже, че всички мазнини са вредни и всички трябва да се избягват и изключват от менюто. На практика, 2/3 от човешкия мозък е съставен от мазнини и представяте ли си какво ще се случи, ако ограничим до минимум приема им! Затова не изключвайте мазнините от менюто си, просто заложете на полезните!

–          от ядките са пълнее, затова не бива да ги ям! Ядките са една разкошна храна, от която не бива да се лишаваме. В тях се съдържат калории, но става дума за калории под формата на изобилие от полезни вещества. Е, става дума за случаите, когато ядем сурови ядки, разбира се, а не печелени, осолени и овкусени;

–          червеното месо е изключително вредно – мнозина смятат, че червеното месо е една от основните причини за повишен риск от сърдечни и съдови заболявания. Факт е, обаче, че в порция телешко месо се съдържат точно толкова сатурирани мазнини, колкото и в порция пилешки бутчета с кожа. Така че?!;

–          бременната жена трябва да се храни за двама! Това може би е най-голямата заблуда, която ръководи възприятията на българина за хранене и най-вече за полезно хранене.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *