Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 съвета за справяне с пърхота в домашни условия

Ето как най-лесно се елиминира пърхотът в домашни условия!

Справянето с пърхота изисква постоянство и упоритост – и защото проблемът се елиминира сравнително трудно, и защото различните продукти действат по различен начин на конкретния човек.

Препоръчително е, съветват специалисти, за елиминиране на пърхота косата да се мие редовно, като се използват шампоани с 3 основни съставки: кетоконазол, цинк пиритион и селенов сулфид.

Важно е с терапевтичния шампоан да се третира не само косата, но и всички участъци от тялото, които са засегнати от пърхота – ушите, лице, гърди.

За да се справите по-лесно с проблема, предлагаме ви 3 изпитани домашни съвета, с чиято помощ неприятното изживяване скоро ще остане в миналото:

–          за да се премахне пърхота, трябва задължително първо да се елиминира кожното възпаление. За целта, засегнатите участъци трябва да се третират локално с коризонови кремове или лосиони, като периодът на нанасяне е от 2 до 4 седмици, а честотата – до 3 пъти на ден;

–          пърхотът по лицето и ушите също трябва да се премахне, за да има цялостен ефект от терапията. За целта е необходимо използването на лечебен шампоан. Важно е да се знае, че не бива да се използват мазни продукти с лечебно предназначение, защото така проблемът само ще се влоши. Освен това, добре е да се избягва носенето на шапки и друго аксесоари за глава, които могат да влошат проблема;

–          пречистете кожата на скалпа и лицето с натурално лечение. Става дума за белия оцет, който се отличава с натурални измиващи качества. Въпреки че не при всички хора оцетът води до цялостно премахване на пърхота, терапията от 1 част оцет към 3 части вода е идеалното средство за пречистване на кожата.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *