Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диабетът значително увеличава риска от инфаркт при младите жени

Наднормено тегло и диабет тип 2 се оказват смъртоносна комбинация за младите жени

диабет Според Световната здравна организация (СЗО), сърдечно-съдовите заболявания са една от водещите причини за смърт сред жените по целия свят. От болест на сърцето и кръвоносните съдове са засегнати предимно възрастни хора. През последните десетилетия обаче, те са по-чести при младите хора, независимо от пола. Сърдечният пристъп все по-често се появява при по-младите жени. Това се превръща в сериозна предпоставка за смърт в ранна възраст.

НАНОМАГНИТНИТЕ ЧОРАПИ BIOMAGNETIC POWER – нова надежда за диабетиците!

Изследователи от Института по Кардиология са изследвали и проверили данните на 7386 жени. Участничките в изследването са били на възраст от 21 до 45 години. Експертите изследвали факторите, които влияят на риска от сърдечен удар. Четири от петте класически намерени рискови фактори са свързани с инфаркт при младите жени. Диабетът увеличава риска от инфаркт при жените след 40 години около 6 пъти!

Хипертонията повишава риска от инфаркт 4 пъти, хиперхолестеролемията – 3 пъти, а пушенето – в 1,6 пъти. Учените са открили незначителна корелация между индекса на телесната маса и инфаркта. Също така, рискът от проблеми със сърцето скача значително, когато има наличие на няколко фактора. Ако жената има наднормено тегло, висока кръвна захар и пуши, то тя незабавно отива в рисковата зона.

И още!

Учените от Нова Зеландия са направили истински пробив, за да разберат защо толкова много диабетици умират от сърдечно-съдови заболявания. Според тях това се дължи на злонамерени молекулни промени в клетките на сърцето при диабетиците. Тези промени се появяват преди появата на симптомите от страна на сърдечно-съдовата система при най-ранен етап на болестта.

Затова в сърцата на диабетиците процесът автофагия протича необичайно. Клетките на пациенти с диабет значително увеличават нивото на автофагия. Това задейства активирането на протеини, които причиняват клетъчна смърт. В резултат на това клетките на сърцето просто умират. Когато настъпи смърт на определен брой клетки, сърдечна недостатъчност вече е факт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *