Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Идеалният спорт, ако сте на море, е плажният волейбол!

За да съчетаете добре физическата активност с отдиха през отпуската, открийте тази забавна и полезна за тялото и духа ви дисциплина. Тя хем доставя огромно удоволствие, хем носи ползи за здравето и добрата ви форма! Пък и докато се борите да спечелите мача, ще натрупате тен и ще създадете нови приятелства.

plajen volejbolРаздвижва всички мускули

Когато човек играе волейбол на плажа, е принуден непрекъснато да балансира, стремейки се да не падне, защото на пясъка краката не са така стабилни, както когато сме на твърд и равен терен. Ето защо мускулите на долните крайници работят непрестанно. А пък тези на ръцете и гръдния кош са в постоянно напрежение заради безспирния полет на топката! Няма време за паузи и отпускане! Така за половин час игра тялото изразходва 230 килокалории повече, отколкото при игра на волейбол в гимнастически салон или на равен терен (115 килокалории).

Подсилва сърдечносъдовата система

С този спорт, който изисква бърза реакция, сърцето може да достигне 180 удара 6 минута. Не забравяйте да се загреете предварително, за да не натоварите прекалено много сърдечносъдовата си система. Особено ако не сте свикнали да спортувате. Играйте сутрин или привечер, за да избегнете силните горещини в разгара на деня.

Развива екипността

При тази игра тактиката е от първостепенно значение, както и умението да се общува с партньорите. Важно е да се предугаждат действията на всеки играч от вражеския отбор, както и подаванията на съотборниците. Затова винаги следете с поглед и едните, и другите, както за да не допуснете противникът да отбележи точка, така и за да поддържате добра групова стратегия. Всичко това, покрай забавлението, изисква и доста сериозна концентрация.

Не води до ставни травми

Тъй като пясъкът е мек и приема формата на крака, изкълчванията и други травми са рядкост. Все пак се препоръчва преди игра да се изравни терена с гребло, за да се почисти от стъкълца или от мидички, които могат да порежат босите крака.

Лесни съвети за добър старт

  • Не се къпете в морето преди игра, защото студената вода сковава мускулите на краката. А след игра вземете топъл душ – това ще отпусне мускулите ви.
  • Избягвайте да нанасяте крем против изгаряне от вътрешната страна на ръцете, защото топката ще се пързаля. Не забравяйте обаче да намажете грижливо останалата част от тялото си, за да не изгорите лошо.
  • Изпивайте 2 литра вода на мач. Можете да вземате допълнително и магнезий, за да компенсирате голямата загуба на натрий в резултат от изпотяването.

Правете упражнения за красиво тяло и на плажа

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *