Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На вашите въпроси отговарят специалистите

Пушенето само на няколко цигари вредно ли е?

pusheneНяма праг, под който пушенето е безвредно. Норвежко изследване доказа, че хората, които пушат от една до четири цигари дневно, са с три пъти по-висок риск от сърдечносъдово заболяване, отколкото непушачите. Рискът от смърт поради рак на белия дроб също нараства: три пъти при мъжете, които пушат малко и четири пъти при жените, които пушат малко. Според друго изследване всяка изпушена цигара намалява продължителността ни на живот с 11 минути. Същите учени изчислили, че изпушването на един пакет от 20 цигари съкращава живота с 3 часа и 40 минути. Ако откажете цигарите, само 24 часа по-късно белите дробове започват да се пречистват, тялото вече не съдържа никотин. 1 година по-късно рискът от инфаркт намалява наполовина. 5 години по-късно рискът да заболеете от рак на белите дробове намалява два пъти. А след 10-15 години вече имате шансовете да живеете толкова колкото и един непушач.

Вреди ли прекалената употреба на антибиотици?

Антибиотиците не намаляват ефикасността си, когато се приемат отново и отново и няма никаква опасност от поява на зависимост по отношение на тях. Затова, когато сте болни, не чакайте проблемът да мине от само себе си. Често медикаментът е по-ефикасен, ако се вземе веднага. И още нещо: внимавайте да не прекратите прекалено рано лечението си, преди да сте се доизлекували съвсем. Така поемате риска да ви повтори болестта и да се наложи да пиете още веднъж антибиотици.

Мигрената ми ще се влошава ли с годините?

Мигрената обикновено се появява в пубертета. Кризите изникват в момент на цикъл, по време на овулация или пък най-неочаквано. Но най-обострени и продължителни са по време на цикъл. При бременност изчезват в близо 80% от случаите. Ала кризите се връщат веднага след раждането. Добрата новина е, че, когато настъпва менопаузата, за известно време Ви дават почивка. А после 67% от страдащите от мигрена твърдят, че значително са се облекчили кризите им.

 

 

Лечебните свойства на сок от картофи

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *