Начало / Алтернативна медицина / Магнитотерапия / Мнението на специалистите

Мнението на специалистите

Проф. Иво Кременски обяснява: Защо и как трябва да се прави биохимичен скрининг на бъдещите майки

Проф. Иво Кременски

Всяка жена се надява да роди здраво бебе. Статистиката показва, че така щастливо приключват 96% от ражданията. В останалите 4% обаче горчивата реалност се разминава с очакванията – новороденото страда от някое от познатите досега над 7000 наследствени заболявания. Към ...

Продължение »

Дефицит на вниманието и хиперактивност се проявяват още в най-ранно детство

Дефицит на вниманието и хиперактивност са група разстройства, които се характеризират с начало в ранното детство, хиперактивно поведение с невнимание и липса на устойчивост при изпълнение на задачите. Проявяват се в различни ситуации и продължават във времето. За съжаление те се характеризират не само с обучителни и поведенчески затруднения в детството, но и засягат много аспекти от живота в зряла възраст. Дефицитът на вниманието може да доведе до проблеми в училище, работата или семейството.

Продължение »

Меню при гастро-езофагеален рефлукс

Гастро-езофагеалният рефлукс е постоянно или временно неволево връщане на стомашното съдържимо в хранопровода. Той е много чест при новородените и малките кърмачета.

Продължение »

Откриването на изневярата винаги носи болка и шок

Откриването на изневярата винаги носи болка и шок.Това може да се окаже при някои един от най-драматичните моменти в живота на много хора. Има много хора, които оправят отношенията си след изневяра, но има и такива които не може да се справят с това дълго време.

Продължение »

Защо мъжете и жените изневеряват?

Изневярата и извънбрачните връзки са проучени доста обстойно в последните две десетилетия. При проучванията е установено, че когато става въпрос за изневяра са били дадени две свързани обяснения. Първото обяснение е може би най-разпространеното. Съпрузите казват, че изневеряват на партньора си защото им липсва нещо в отношенията и по-този начин те се чувстват самотви и затова нърсят други хора, които да запълнят празнотата в живота им.

Продължение »

Как действат магнитите?

Принципа на действие на магнитите е далеч по-различен от този на болкоуспокояващите лекарства, които блокират болката като подават сигнал на мозъка. Когато има нараняване и болка някъде по тялото нервните окончания изпращат сигнал на мозъка за това и съответно мозъка реагира като ни създава неприятното усещане на болка.

Продължение »