ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Три храни, които топят мазнините най-бързо

Както всички знаят, трупането на килограми се дължи основно на точно определени храни или по-скоро на злоупотребата с тях. В същото време има и продукти, които имат най-изявен ефект за отслабването.

greyКои са тези храни, проследяват от medikforum.ru:

  1. Грейпфрутът. Ако изяждате половин грейпфрут преди всяко хранене, това ще помогне да се активират естествените процеси за изгаряне на мазнините в организма. Изследване, публикувано в списание Metabolism разкрива, че това се дължи на съдържащите се в цитруса фито химикали. Наистина – с грейпфрута трябва да се внимава, защото влиза във взаимодействие с някои лекарства и това може да има негативни последици. Консултирайте се с лекар, ако искате да се възползвате от качествата на грейпфрута, а сте на постоянна терапия заради хронично заболяване. Ако лекарят не възразява – смело подхващайте този великолепен цитрус!
  2. Зеленият чай. Добре е да не го забравяте заедно с фитнеса и всякакви физически занимания. Списание Journal of nutrition обяви, че ако активно спортуващите изпиват по 4-5 чашки зелен чай всеки ден, мастните им депа в зоната на талията неусетно се топят. Не е така при други активно спортуващи, които обаче не пият зелен чай. Зеленият чай съдържа катехини – антиоксиданти, които възпират отлагането на мазнини по корема и съдействат за по-бързо намаляване на теглото.
  3. Бадемите. Може би е редно да ги считаме за природна диетична таблетка, с чиято помощ се изгарят мазнините. Изследвания върху здравето на хора със затлъстяване показват, че при ограничен калориен режим хората, които изяждат всеки ден по четвърт чашка бадеми отслабват по-бързо от контролна група със същия калориен прием, но без бадеми. Бадемите трябва да се приемат непосредствено преди заниманията в спортната зала. Според публикация в Journal of the International Society of Sports Nutrition ефектът от бадемите се дължи на аминокиселината L-аргинин, която ускорява изгарянето на мазнини и изразходването на енергия по време на физическите занимания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *