Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Четири диетични ползи от грейпфрута

Грейпфрутът не случайно е любим плод на много хора – той съдържа здравословните съставки ликопин и витамин С.

grСъщевременно е известно, че това е отличен диетичен продукт, припомнят от medikforum.ru. Има поне четири причини да включите грейпфрут във вашето меню – така ще укрепите здравето си и няма да допуснете наднормени килограми.

  1. Усещане за ситост. Грейпфрутът е полезен за здравето, тъй като съдържа много фибри – именно те намаляват гладните спазми и поддържат усещането за ситост. Една порция грейпфрут съдържа два грама влакнини при 53 калории. Ако хапнете малко грейпфрут преди хранене, ще ви е потребна по-малко от обичайната храна, за да се наситите. Всъщност следването на този съвет едва ли е възможно – не е приятно всеки път да се оглеждате за парченцето грейпфрут преди хранене. Но поне преди закуска не пречи да си го уредите – и това не е малко!
  2. Нискокалориен заместител. Огладнявате между храненията – това се случва на всеки. Опитайте в такива случаи да хапнете грейпфрут, а не вафла. Слагайте го в салати и десерти вместо други съставки, за които знаете, че ви товарят с калории.
  3. Стабилизира кръвната захар. Има изследвания, които доказват ролята на грейпфрута в регулирането на кръвната захар. Компоненти в сока от грейпфрут намаляват стойностите на инсулина; колкото по-нисък е той, толкова по-ефективно организмът извлича енергия от храните, без да складира калории във вид на мастни депа.
  4. Диетичен аромат. Ако искате вярвайте – но грейпфрутът се бори с килограмите дори чрез специфичния си аромат. Вдишаните аромати на грейпфрутовите масла въздействат върху черния дроб, чиито ферменти потискат гладните спазми. Грейпфрутовите аромати вършат работата си и попивайки в кожата: ето защо се препоръчват соли и емулсии за вана с аромат на грейпфрут!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *