Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вредно ли е трикратното хранене?

За повечето хора трикратното хранене – закуска, обяд и вечеря, е правило. Изследователката Абигейл Керъл обаче е на мнение, че този режим е вреден и трябва да се изостави.

3Трикратното хранене е културна надстройка, коментират от meddaily.ru. Коренните жители на Америка например са се хранили далеч по-правилно. Режимът им се определял в зависимост от сезона. В някои сезони било обичайно да се гладува цял ден.

Такава традиция подкрепя теорията, че два пъти седмично дневният прием не трябва да надхвърля 500 калории. Това ще позволи да се смъкнат наднормените килограми и високото кръвно налягане, а продължителността на живота ще се увеличи. Учени от Южна Калифорния в подкрепа на тази теория популяризират хипотеза, че ако в рамките на половин година се наброят до 4 гладни дни, то е възможно да се включи спеациален режим на оцеляването в организма. Организмът ще консумира запасите от мазнини и захар и ще започне да демонтира старите клетки. Имунната система ще се претовари и ще последва рестартирането й. По-добра защита от болести и стареене няма.

На практика няма доказателства за това, че трикратното хранене е полезно. Според професор Керъл бурните реклами на мюсли и портокалов сок са превърнали закуската в най-важното хранене за деня. Всъщност ваистина няма никакви научни доказателства за влиянието на задължителната закуска върху общия обем на калориите за деня.

На свой ред в университета в Алабама са направили изследване за това, че закуската не се отразява на килограмите, ако искаш да отслабнеш. Но ако храненията са вместени в дневния прозорец от 9 сутринта до 5 след обяд, отслабването не е трудно.

За общия калориен пример няма значение и това дали калориите са приети на три или на шест хранения.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *