Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво причинява сънната парализа?

Сънната парализа е състояние, при което човек не може да се движи, когато заспива или преди да се събуди

 

сънна парализа Също така състоянието сънна парализа понякога се придружава от халюцинации и измамни усещания. Повечето от хората, които са били в това състояние, разказват, че усещането е било все едно някой ги притиска. Учените решили да разберат причината за това заболяване. За целта те направили проучване, в което са участвали повече от 800 близнаци и братя и сестри. Оказало се, че сънната парализа се дължи отчасти и генетиката.

Хората, страдащи от тревожност, спят лошо и се оплакват от стрес, който би могъл да е причина за сънната парализа. Според една теория, за произхода на парализата, влияние оказват и нарушенията на цикъла на съня. Но изследването на явлението се усложнява от липсата на точни данни относно разпространението. Сънна парализа, според учените, се открива при 7-60% от хората.

За да открият на какво се дължи сънната парализа, специалистите правят анализ на отделни гени. Учените биха искали да разберат коя версия на гена Рег2 (свързан с циркадните ритми) се свързва с разстройството. Оказа се, че някои варианти на гена всъщност увеличават риска от това отклонение на съня. Експертите все още не са открили дали тревожността и стреса са фактори, които също оказват влияние за появата на сънната парализа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *