ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От коя храна децата пълнеят най-много

Специалисти от Профилактичния център за здраве в Илинойс установиха, че сред любимите храни на днешните деца има една особено опасна. Оказва се, че това е пицата.

kak-da-nakarate-decata-da-hapvat-poveche-zelenchuci-3Децата умират за пица, но всъщност именно това е главният им хранителен враг, твърдят от medikforum.ru. Данните на Илинойския университет показват, че пицата не просто вкарва в организма много калории – в това отношение тя е на второ място след зърнените десерти. Медиците подчертават, че пицата съдържа твърде много мазнини и въглехидрати.
Децата на възраст 11-18 години преяждат с пица; те поглъщат ужасяващо количество калории, мазнини и сол – не би било така, ако не ядяха пица, коментират изследователите.

Според статистиката около 20% от децата ядат пица всеки ден. Една порция пица съдържа 610 калории средно: според специалистите това е ужасяваща цифра за едно дете. Главният специалист по проблемите на затлъстяването – Лиза Пауъл, смята, че има два начина за решението на този проблем. Единият – да се направи самата пица по-здравословна чрез състава на тестото и добавките. Вторият – да се лимитират по-малки порции. Експертите са убедени, че тепърва храненето с пици ще се превръща във водещ проблем на детското затлъстяване. Факт е, че популярността на тази храна расте.

Диетолозите потвърждават, че децата никога не се замислят за количеството калории, които поемат. Водещи в храненето с пици са вкусовите им предпочитания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *