ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво трябва да знаем за отслабването и въглехидратите

Диетите с ниско съдържание на въглехидрати са популярни способи за отслабване, но те могат да бъдат вредни. 

niskovaglehidratna dieta-1Най-добрият начин за поддържане на здравословно тегло е да се комбинира една балансирана диета (която включва плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, постно месо, бобови растения и нискомаслени млечни продукти като мляко, кисело мляко и сирене) с ежедневната физическа активност.

Въглехидратите са от съществено значение за един добре балансиран хранителен режим и здраво тяло. Те са единствения източник на гориво за много жизненоважни органи, включително мозъка, централната нервна система и бъбреците. Храносмилателната система разгражда въглехидратите в глюкоза и задстомашната жлеза секретира хормона инсулин, за да помогне на глюкозата да премине от кръвта в клетките.

Повишаване на теглото, килоджаул и нисковъглехидратните диети

Нисковъглехидратните (ниско съдържание на въглехидрати) диети са популярни при отслабването.Основната причина за препоръката да се ядат по-малко въглехидрати е убеждението, че въглехидратите са основна причина за наддаването на тегло. Най-честите източници на въглехидрати са зърнените храни като хляб, ориз, макаронени изделия, бисквити, ечемик, грис, качамак и булгур. Нисковъглехидратните диети обикновено препоръчват ограничаване на консумацията на тези храни. Все пак, това е подвеждащо, тъй като наддаването на тегло идва от излишъка в общите килоджаула (или енергия), която може да дойде от всеки източник на храна, включително храни, които са с по-малко въглехидрати и по-високо съдържание на мазнини или протеини.

В действителност, насоките на диетолозите включват препоръки за  балансирана диета, която включва плодове и зеленчуци, пълнозърнести храни, постно месо, бобови растения и нискомаслени млечни продукти като прясно мляко, кисело мляко и сирене. Храненето трябва да се комбинира с ежедневно движение, физическо натоварване или специални упражнения.

 

Продължение …

 

 

6 диети, които искат от нас да мразим храната

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *