Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Студът помага да отслабнем!

През зимата е по-лесно да отслабнем – в това искат да ни убедят учени от Австралия.

Cold Weather runningЕксперименти на австралийски учени доказват, че ниските температури помагат на организма да изгаря интензивно калории, описват от kp.ru. Това става чрез трансформиране на бялата мазнина в “добра” – кафява. Тук е важно да се припомни, че ние наистина имаме в тялото си два типа мазнини: бяла и кафява. Бялата е тази, която складира излишните калории във вид на депа по корема, задните части и бедрата. Кафявата е необходима и здравословна; тя е като огън, който изгаря калориите и дава топлина на организма. Малките деца имат достатъчно от кафявата мазнина, която им помага да не настиват. При възрастните разпределението е индивидуално: който има много от нея, е строен и по принцип по-лесно смъква килограми. Притежателите на по-голямо количество бяла мазнина са хората с наднормени килограми, които по-трудно и по-бавно изпълняват програми за редукция на теглото.

Вече е ставало дума, че при ниски температури се изгарят повече калории, за да се поддържа телесната температура – и това помага за отслабването. Новото австралийско изследване потвърждава, че наистина е така – и разкрива как при ниски температури бялата мазнина се трансформира в кафява, за да топли организма.

Австралийските учени свързват теорията си с отслабването в името на здравето: редукцията на килограмите е много важна при заболявания като диабет, хипертония и онкологични заболявания. Публикацията им в списание „Cell“ доказва, че специален отдел в главния мозък – който отговаря за апетита и глада – същевременно следи за преквалификацията на бялата мазнина в кафява. Сред австралийските експерименти по темата има и прелюбопитни: участващите в тях доброволци например били оставяни да спят в студени помещения и теглото им намалявало по време на сън! В студените зимни месеци обикновено запасите от кафява мазнина в организма се изчерпват до 30-40 процента. И нещо важно: кафявата мазнина не само топли тялото и поддържа жизнените процеси – тя е горивото, от което се получава енергията за всички функции и дейности!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *