ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Десет минути на студено са равни на един час фитнес!

Който иска да отслабне, не трябва непременно да се поти в спортната зала. Според учени един час занимания по физкултура стопяват толкова калории, колкото са необходими за жизнените ни процеси в студена среда.

studУчени от Сидни твърдят, че 10-15 минути пребиваване на открито или в помещение, където температурата е 15 градуса под нулата, причиняват определени хормонални промени в тялото. Те са същите, както ако сте тренирали цял час в спортната зала, коментират от kp.ru . Тези хормонални изменения позволяват на организма да изработи така наречените кафяви мазнини, което е свързано с изгаряне на калории. По-рано се е смятало, че кафяви мазнини имат само кърмачетата. Напоследък науката в порядъка на неочакваните открития узна, че и при възрастните има от нея, макар и в малки количества. Процентът на кафявата мазнина е по-висок у хората със стройно телосложение.

Изследователите обясняват, че ако ви е студено и треперите, вашите мускули изработват два хормона: ирисин, който е открит едва преди две години, и FGF21. Именно тези хормони превръщат лошата бяла мазнина в добрата кафява. Мускулните тъкани на доброволците, участвали в австралийското изследване, за 10-15 минути на студ изработвали точно толкова хормони, колкото ако прекарат цял час на велотренажор.

Изследването в Сидни е най-новото от цяла поредица експерименти, които доказват наличието на още един виновник за глобалното затлъстяване на човечеството. Освен нездравословното хранене и обездвижването, за трупането на килограми е отговорна и високата температура вкъщи и на работното място.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *