Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3-те най-подходящи спорта за хора с наднормено тегло! Отслабнете здравословно и трайно!

Повечето хора качват по няколко килца по време на коледните и новогодишните празници и решават да спортуват по-интензивно. Това оформя фигурата, засилва имунната система, подобрява настроението.

Ние ви предлагаме най-подходящите спортове за начинаещите, особено за тези с наднормено тегло.

hodene peshaХодене – естественият начин за отслабване

То също е спорт и той е особено щадящ за ставите, стимулира целия организъм и е идеален за начинаещи като встъпителен начин за спортуване. Ходенето не налага голямо натоварване. Лекото натоварване на краката е щадящо за ставите. И е много подходящо за хора с наднормено тегло.

Съвет: Щеките не са непременно задължителни за т.нар. „северно ходене“. Но те подобряват координацията. Това оформя елегантна походка в ежедневието и предпазва от наранявания.

ПОЛЕЗНО е за: сърцето и кръвообращението. Стимулира силно обмяната на веществата и изгарянето на мазнините. Тренират се най-вече задните части и бедрата. Освежава, поддържа в добра кондиция и допринася за постигане на душевно равновесие.

Калории: за 1 час ходене се изгарят 400 килокалории.

Как да започнете: Начинаещите трябва да стартират ходене от 30 до 40 минути. При тези тренировки те може леко да се поизпотят, но трябва винаги да могат да разговарят спокойно, без да се задъхват. Два до три пъти на седмица е достатъчно да ходите с натоварване. Добре е да оставяте между тренировките по 1 ден за почивка и възстановяване.

Как да се мотивирате: нямате време да правите обиколки из парка? Тогава ходете на работа пеша с бърз ход.

Съвет: по-добре сложете ниски удобни обувки и раница на гърба вместо дамската чанта иди куфарче.

Плуване – оформя цялото тялоYoung Girl Swimming Underwater

Това е идеалният спорт за хората с наднормено тегло, защото водата на практика „носи“ килограмите. Движението е безпрепятствено и не натоварва ставите.

ПОЛЕЗНО е за: сърцето и кръвоносната система и стимулира обмяната на веществата – така се изгарят повече мазнини. Всички мускули се натоварват равномерно. Плуването стяга идеално кожата, особено в проблемните за жените зони – краката, ръцете и гърдите. Налягането на водата подобрява кръвообращението и предотвратява задържането на вода в тъканите.

Калории: 1 час плуване изгаря от 300 до 1 500 килокалории.

Как да започнете: Изберете стила, който владеете най-добре. За уравновесяване редувайте от време на време плуване бруст и по гръб. Това помага за отпускането на тила. За начинаещите е най-добре да плуват 1 или 2 пъти седмично по 20 минути, като увеличават постепенно на 3 до 4 пъти седмично и до 40 минути.

Как да се мотивирате: За да не стане скучно, разнообразявайте тренировките по плуване, запишете се 1 път седмично на аква-фитнес (вид тренировка, която преодолява съпротивлението на водата).

karane na koleloКаране на колело – нежната тренировка

При карането на колело ставите се натоварват минимално, тъй като по-голямата част от теглото ни се носи от седлото. Този спорт е много добър за хората с наднормено тегло.

ПОЛЕЗНО е за: сърцето и стимулира кръвообращението и изгарянето на мазнините. Много добре оформя мускулите на дупето и краката. Освен това допълнително при карането на колело се развиват концентрацията и пазенето на равновесие.

Калории: 1 час каране на колело изгаря от 300 до 500 килокалории.

Как да започнете: Избирайте си в началото равни отсечки и не карайте твърде бързо, съветват от „Здравен журнал“. Натоварването е правилно, когато се налага да дишате дълбоко, но все пак внимавайте да не останете без дъх. Да спортувате 3 пъти седмично по 30-40 минути е напълно достатъчно.

Как да се мотивирате: Не си намирайте извинения – време за каране на колело може да се намери винаги. Идете с колелото на гости на приятели или пък на пазар вместо с колата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *