ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спалнята на здравето, според фън шуй – част 4

Част 1, част 2, част 3

Имат ли някакво значение лицевата рамка на леглото и балдахините от гледна точка на фън шуй? Отговорът, разбира се, е че имат.

В миналото украсените легла били изработвани, за да служат като убежище и подслон. Китайските сватбени легла от древността, например, ужасно напомнят кутии с отвор от едната страна, обикновено покриван с дантелена или брокатена покривка.

По този начин мястото за сън било оприличавано на убежище или светилище. Някои легла дори имали прозорци отстрани, така че спящите можели да гледат през тях, докато лежат вътре! Завесите, покриващи леглото, често били украсени със сложни бродерии, представящи всички символи на щастливата съдба.

По завивките на младите новобрачни изобразявали мотива на стоте деца, за да бъде бракът плодоносен и с много синове. По-старите членове на семейството и особено патриархът (ло йех) спели на легло, заобиколено от символи на здравето и дълголетието.

Ето защо в съвременните спални, балдахините, които внушават усещане за сигурност, са част от тази почетна традиция. Легло тип “принцеса от вълшебните приказки”, което има балдахин само отпред, не е особено благоприятно за здравето.

Таблите на леглото трябва да са кръгли и изпъкнали като черупката на костенурка. Това е най-безопасният и благоприятен вариант, тъй като пази съня ви от лоши вибрации и болести. Избягвайте вълнообразни форми и форми като триъгълник и четириъгълник. Те не са подходящи за спалня. Триъгълниците внасят елемента на огъня и натоварват леглото с много ян. Вълнообразните табли пък представят елемента вода, който също не е подходящ за спалня. Четириъгълниците носят елемента дърво и свързания с него растеж. Този символ е сравнително по-подходящ, макар че експертите съветват да не се слагат растения в спалнята, тъй като отнемат енергията ви докато спите.

За да създадете спалня на здравето, трябва да махнете или неутрализирате предметите, носещи убийствена ци или излишък на ин. В това отношение една от най-трудните ситуации е когато тоалетната гледа към легло или вход на стая. Изключително вредна е и тоалетна над легло на долния етаж, както и тоалетна, която е срещу стена, от другата страна на която е поставено легло.

 

Продължение …

 

Научете повече за подходите във фън шуй!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *