Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо здравето е богатство, според фън шуй?

Китайците вярват, че когато хората живеят в хармония с енергиите, те се радват на превъзходно здраве.

И дори когато се разболяват, оздравяват бързо, защото ги лекува небесният лекар или тиен и, което се превежда „доктор от небето”. Доброто здраве и свързаният с него дълъг и спокоен живот се възприемат от китайците като истинско щастие. Да имаш богатство и успехи, но да нямаш здраве, за тях това е истинска липса на късмет, защото имаш всички материални неща, но не можеш да им се наслаждаваш. За китайците това е по-лошо, отколкото да си беден.

Болестта говори за сериозен недостиг на ци/чи. Всъщност, физическият упадък е проява на разпадането на ци. Смята се, че когато смъртта идва, ци се разсейва изцяло.

Всички традиционни китайски практики – от акупунктурата до физическите упражнения, билколечението, масажът и, разбира се, фън шуй – се съсредоточават върху създаването и активирането на ци както външно в околната среда, така и вътрешно, чрез медитации и дихателни упражнения. Това разбиране за ци се основава на вярата, че всички неща във Вселената – осезаеми и неосезаеми, одушевени и неодушевени – притежават магическа, съзидателна енергия. Всяка стая в дома и всяка клетка в човешкото тяло имат своя вътрешна енергия или ци.

Така Ци Гун, например, учи, че натрупването на ци вътре в нас посредством физически упражнения може ефективно да замести външния фън шуй. Да натрупаш ци, значи да си здрав и да живееш дълго. С други думи, да осъществиш един от най-заветните човешки стремежи. Изобилието на здраве не може да се мери по ценност с това на богатството. В същото време, да се обуздае енергията на здравето не е по-трудно от обуздаването на енергията на богатството.

Продължение …

 

Фън – шуй за разположението на снимките

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *