Как правилно да ядем райски ябълки

Райската ябълка е сред най-полезните есенни плодове.Много хора обаче не знаят как точно да я консумират и пропускат ползата от хранителните й компоненти.

dve-raiski-qbalkiРайската ябълка е от плодовете, с които трябва да се внимава, предупреждават от medikforum.ru. Плодът съдържа много витамини, минерали и антиоксиданти. Но за да има ефект от всичко това е важно да се съобразим с препоръките на диетолозите.

Райската ябълка трябва да се яде или половин час преди, или един час след основното хранене. Ако сте си хапнали месо, изчакайте да минат два – два и половина часа, преди да посегнете към райската ябълка.

При положение, че усещате силно тръпчив вкус, не яжте повече. Тръпчивият вкус, който усещате, може да е предупреждение за негативно въздействие на плода върху организма ви. Танинът, който райската ябълка съдържа, блокира нормалната работа на стомаха и забавя чревната перисталтика. Всичко това може да ви причини запек. Ако искате хем да си хапнете ябълка, хем да не ви се случи описаното стомашно-чревно затруднение, не яжте онази част от плода, която е около семената. Откажете се и от плодове, които са били обрани недоузрели и са били замразявани.
Добре узрялата райска ябълка може да се комбинира с йогурт или портокалов сок, но никога с овесено мюсли или овесена каша.

Райската ябълка принципно е чудесен диетичен продукт, който може да замени калоричните десерти. Спокойно можете да изяждате по 2-3 плода всеки ден. И още една особеност: за предпочитане е райската ябълка да се похапва преди 17 часа.

Оценете статията
Оценка 2.8 от 33 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За да функционира правилно този сайт използва бисквитки.