ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да използваме билките против тревожност!

Ако усещате, че имате постоянна тревожност, вземете мерки навреме, като прилагате билкови смеси в най-различни варианти.

Едно постоянно ниво на безпокойство се отразява както на физическо, така и на емоционално ниво. Понякога страховете стават толкова непреодолими и извън контрол, че се поддавате на паника. Има много билкови лекарства, които могат да поддържат спокойствието и да ви помогнат да си възвърнете баланса.

Билкови чайове: За случаите на лека до умерена тревожност вземете билкови чайове и оставете кафето.  Тези успокояващи и подхранващи билкови смеси са безопасни и ефективни за лека до умерена тревожност и нервно напрежение. Овесът и лайката са много полезни в това отношение. Класическата билка дяволска уста е тази, която много помага при умерена тревожност. Направете си чаша чай от нея с малко мед, когато усетите безпокойство. Американският шлемник е полезна за всички видове безпокойство, особено за хормонални промени в настроението, свързани с ПМС и менопаузата при жените.

Тинктури: Тинктурите са лесен начин да се включат билките в ежедневието ви и дават възможност за по-точно премерени дози. Алкохолът и глицеринът могат да освободят някои билкови свойства от растенията, които не се извличат във вода.  Калифорнийският мак е пример за билка против тревожност, която действа по-добре като тинктура, отколкото като чай. Добавянето на няколко капки тинктура в чаша горещ билков чай ​​помага да се гарантира, че получавате по-пълен спектър от билковите свойства, а топлината помага да се разсее алкохолът.

Билките, които работят добре против тревожност включват:

Калифорнийски мак (Eschscholzia californica), лайка (Matricaria recutita), кава-кава (Piper methysticum), гол сладник (женско биле) (Glycyrrhiza glabra), дяволска уста (Leonurus caridica L.), овес (Avena Sativa L.), пасифлора (Passiflora incarnata), гъба Рейши (Ganoderma lucidum), американски шлемник (Scutellaria lateriflora), жълт кантарион (Hypericum perforatum).

Прочетете много внимателно как се приготвят билковите лекарства, като последвате линка.

Овесът се използва под формата на тинктура. Можете да я комбинирате с екстракт от лайка за облекчаване на тревожност и депресия.

Билки за баня против тревожност: Накисването в гореща вана с вода прави чудеса за тялото и душата. Добавянето на билки и масла превръща рутинната баня в луксозно спа преживяване.Топлината на водата освобождава релаксиращото и подмладяващо ухание на ароматните билки в лечебна пара. Направете си билкови смеси за баня, като използвате успокояващи билки, които са ароматни – лавандула, лайка, розмарин, липов цвят и други.

Ароматерапия: Свежото ухание на етерично масло от бергамот се използва за стабилизиране на емоциите и е полезно за лечение на тревожност и депресия. Маслото от градински чай е идеално да се използва редовно в бани или парфюми за съживяване и подмладяване на тялото и ума.

 

 

Направете си освежители за въздуха от билкови смеси

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *