Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Против стрес използвайте билки – антидепресанти!

Има много билки, които помагат при тревожност, умора, сънливост и стрес. Известни са като билки-антидепресанти.

Бала
Sida Cordifolia

Бала участва в стимулирането на централната нервна система и има укрепващ и енергизиращ ефект за целия организъм.  Билката има подмладяващи свойства и възстановява организма след болест и умора. Семената съдържат големи количества алкалоиди и се използват за лечение на много болести.

Жълт кантарион
Hypericum perforatum

Може би това е най-добре познатият и широко разпространен билков антидепресант. Съдържа хиперецин – най-силния природен антидепресант. За него се смята, че повишава нивото на серотонин в организма.

Шизандра
Schisandra Chinensis

Шизандра се нарича още китайски лимонник. Премахва умората и сънливостта. Повишава работоспособността и премахва стреса. Билката е известна със своите адаптогенни свойства т.е. подпомага органите за адаптиране към стресови фактори и възстановяване след злоупотреба със стимуланти.

Акай Бери – Acai Berry
Euterpe oleracea

Тези плодове са посочени като добра храна за депресия, защото са с високо съдържание на основните мастни киселини – Омега 3, 6 и 9, които подпомагат правилното функциониране на мозъка. Те също така са комплекс от 19 аминокиселини, подкрепящи растежа и възстановяването на клетките, пълни са с витамини и минерали и се състоят от 45% диетични фибри.

Пчелен прашец
Bee Pollen

Полезен за организма като супер храна, пчелният прашец съдържа витамини A, C, D, Е, К и В-комплекс, както и лецитин, бета-каротин и селен. Той има 10 съществени ензими и ко-ензими и е богат източник на фолиева киселина.

Агнус Кастус или Целомъдрено дърво
Agnus
Castus

Това дърво дава доста плод, който се приема като естествен помощник при симптоми на предменструален синдром, известен като ПМС и симптомите на менопаузата. Той наистина е балансьор на репродуктивните органи, тъй като регулира и нормализира прогестерона.

Ашваганда
Withania somnifera

С богатото съдържание на алкалоиди и лактони тази билка участва в подмладяването на организма и укрепването на нервната система. В същото време работи като антидепресант и има превъзходни резултати при безсъние, тревожност и невроза.

Прочетете и част 2 за билки антидепресанти!

 

Дали си просто уморена… или има нещо друго?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *