Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тежки последици за здравето от лошата стойка

Прегърбените хора често си служат с негативно обагрени думи, стават затворени и егоцентрични. Ако работните си часове прекарвате в седящо положение, при това прегърбени – непременно ще започнете да злобеете, ще ви връхлети депресия и ще отслабне либидото ви.

stoikaНавикът да се изгърбвате е резултат от стреса и заседналия живот, твърдят от meddaily.ru. В такава поза се затруднява притокът на кислород и хранителни вещества към ключови точки на организма, включително мозъка. Нарушава се храносмилането, човекът започва да диша недостатъчно дълбоко, измъчва го сънливост. Организмът реагира на всичко това с “включване” на стресов режим, което разбива съня и енергийния баланс. Последното е особено важно за сексуалния живот.

Ново изследване е проследило влиянието на стойката у 74 доброволци. Всички те били разделени на групи в зависимост от това дали се движат и седят с изправен гръб, и изгърбени. Вяска група трябвало да решава логически задачи и да се справя със стрес-тестове, като паралелно с това били проследявани промените във функционирането на сърцет,о и състава на кръвта.

Оказва се, че добрата стойка мотивира по-висока самооценка и поддържа бодро настроение. Такива хора трудно се поддават на страх. Изгърбените говорели сравнително малко. В това “малко” преобладавали думите с негативна стилистика, обикновено ставало дума за преживени печални или ужасни събития и за лични страдания. Изгърбените значително повече фокусирали разказите върху самите себе си.

При хората с хубава стойка произведените позитивни мисли били 92% от всички. Тези хора почти винаги успявали да изпълнят казаното.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *