Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Имате странни сънища? Вероятно сте силно стресирани!

Хроничният стрес има симптоми, на които невинаги обръщаме внимание заради забър­зания ни ритъм на живот. Но трябва да ги следим и да ги овладеем.

странни сънища, стрес, напрежение

Симптомите на хроничния стрес са харак­терни и за дру­ги състояния и заболявания. Предлагаме ви 10 признака, по които да разпознаете, че състоянието ви е свързано с натрупани ко­личества стрес, които надми­нават допустимото, и съвети как да се справите с тях.

 

  • Странни сънища

Качественият сън е съпроводен от позитивни сънища, които ни правят по-енергични през деня,обясняват експертите. Когато сме стресирани, ние се будим по-често, което нарушава нормалната ритмика на съня и води до появата на неприятни сънища. Затова опитвайте се да спите поне 7-8 часа на нощ и избягвайте приема на алкохол и кофеин преди лягане.

 

  • Кървящи венци

Според анализ, базиран на многобройни проучвания, стресираните хора имат повишен риск от перидонтит. Хронично повишените нива на стресовия хормон кортизол могат да отслабят имунната система и по този начин да подпомогнат развитието на болестотворни бактерии на венците. Лекарите съветват, ако се храним в офиса, винаги да имаме под ръка четка и паста за зъби. Освен това достатъчният сън и редовните физически упражнения до-принасят значително за здравите венци.

 

Резкият спад на стреса може да предизвика мигрена, твърдят американски учени. Затова е изключително важно и през уикендите да се придържаме към същия хранителен режим и начин на живот, които спаз­ваме през работните дни.

 

  • Мускулни крампи (гърчове)

Жените с най-високо ниво на стрес имат двойно повишен риск от мускулни крампи в сравнение с по-малко на­прегнатите, такъв е изводът от едно проучване, направено в Харвардския университет. Авторите му обвиняват за това хормоналния дисбаланс. Фитнесът е ефикасно сред­ство за релакс и облекчаване на крампите. Благотворният ефект се дължи на понижена активност на симпатиковата нервна система.

 

  • Болки в челюстите

Болките в челюстта може да са признак за триене на зъбите по време на сън, което може допълнително да се утежни при повишени нива на стрес. От Американската дентална асо­циация препоръчват употреба­та на специални предпазващи средства, които имат ефектив­ност при 70% от пациентите.

 

 

Създадоха и медицински съновник

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *