Създадоха и медицински съновник

Мнозина разполагат у дома със съновник

 

сън съновник болест

Но освен тайния смисъл на миналото или бъдещето, в сънищата могат да се открият и знаци за актуалното здравословно състояние на човека.

Британски учени от Университета Лавбъро създали специален медицински съновник, в който е описано какви сънища за какви заболявания говорят. Например честите кошмари са свързани с нарушения или влошаване на кръвотока в главния мозък по време на сън и могат да означават наличието на мигрена или патология в сърдечносъдовата система.

Калейдоскоп от съновидения (когато човек сънува различни неща за една нощ) говори за приема на антидепресанти или наличието на хронични болки – например в кръста или ставите. Наистина, такива сънища могат да са и следствие от прекалено висока или ниска температура в стаята.

Ако човек бяга от някого или се опитват да го убият насън, може да сигнализира за развитие на заболявания на нервната система, в това число на болестта на Паркинсон или на Алцхаймер. Но такива сънища могат да бъдат и нормални, ако човекът е преуморен или е изпитал силен стрес.

Ярките съновидения са характерни при остри инфекциозни болести, менопауза, както и при токсично влияние върху главния мозък -например след приема на алкохол.

Еротичните сънища сигнализират не за сексуална неудовлетвореност, а за повишена креативност и най-често се присънват на хора на възраст 60 – 70 години, пише вестник „Феномен“ медицински съновник, сънища и болести

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *