ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билкова възглавничка за сладки сънища

Лечението на безсънието е нещо сложно и само който не се е сблъсквал с проблема не знае колко трудно се получава очакваният резултат. Модерният човек е склонен да се тъпче с приспивателни и хапчета за успокояване, но това води до привикване и постоянно трябва да се търсят все по-силни медикаменти.

snНародните практики имат други варианти за постигане на нормален сън. Един от тях е билковата възглавничка: препоръчват се различни билкови смеси за пълнежа им, съветват от nigella.ru. В платнена торбичка се слагат една част сушен пелин, две части мащерка или мента и две части хмел. Ароматът на лековитите треви успокоява и с тяхна помощ сънят ще дойде бързо, ако държим торбичката край възглавницата си.

Когато търсим народните средства срещу безсъние трябва да си помислим дали зад безсънието няма някакъв здравословен проблем. Трябва да сме сигурни, че имаме например здраво сърце и бели дробове и че безсънието не е последица от лошото функциониране на тези органи.

Ето още успешни варианти за лечение на безсъние:
* Салата с много лук на вечеря помага за по-лесно заспиване. Лукът има успокояващо действие и замества леките сънотворни.
* В чаша топло прясно мляко прибавяме лъжица мед и го изпиваме преди лягане.
* Варим 5 минути в чаша вода обелките от една ябълка и изпиваме отварата топла. Кожата може да се суши и пази сънотворните си свойства три години.
* Разтриваме слепоочията с по капка лавандулово масло преди лягане. Може да се капнат 2-3 капки масло на бучка захар и тя да се подържи в устата 1-2 минути, без да се изяжда докрай. Лавандуловото масло не се препоръчва при анемия, хипотония, при бременност и след аборт. Не бива да се взема, ако в същия момент се провежда химиотерапия или се приемат желязо- и йодосъдържащи медикаменти за лечение на тежки заболявания.
* 60 диви кестена се разпределят по 20 в платнени торбички и се поставят под матрака на равни разстояния от главата до петите. Звучи смешно, но е ефективно при хронично безсъние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *