Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Медицината дари слух на жена без уши!

Англичанката Сали Евънс е родена глуха, без развити уши. Тази аномалия е известна в медицината като микротия. Дълго време лекарите не знаели как да й помогнат.

salyДнес Сали Евънс може да чува и освен това си има уши, съобщават от meddaily.ru. Това чудо е станало възможно благодарение на високотехнологичен слухов апарат, имплантиран в тялото на пациентката. Приборът улавя звуковите вибрации и ги предава директно на слуховия нерв, заобикаляйки слуховия канал. Имплантацията е първата стъпка от оперативното лечение на Сали. Апаратчето е било прикрепено към черепа, а част от ребрен хрущял е била извадена за моделиране на ушни миди.

При втория оперативен етап от хрущялната тъкан били моделирани външните части на ухото. Пластични хирурзи ги “монтирали” и по този начин Сали не само можела да чува, но и бил поправен вроденият дефект във външността й. Историята на Сали е описана в публикация на The Daily Mail.

Лекарите наистина доста се колебали как да постъпят и как да бъде трайно решен този сериозен здравословен проблем. Сега вече нещата са се развили по най-благоприятния начин. Микротията е доста рядко срещана аномалия – с недоразвити или липсващи части на слухови органи се ражда едно на 10 000 бебета. Сали признава пред медиите, че благодарение на уникалната операция е променила живота си и е щастлива със съпруга и дъщерите си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *