Начало / Здравословен живот / Диети и отслабване / Музиката променя вкуса на храната


Музиката променя вкуса на храната

Забравете за приятния джаз ако искате да сте слаби

музика

Специалисти от Университета на Арканзас (САЩ) установили, че музика от определени жанрове е способна да промени вкуса на храната и да повиши апетита. Разбира се, музиката не променя пряко вкуса на продуктите, а само реакцията на мозъка на вкусовите дразнители.

Експерименти показали, че слушането на джаз и хип-хоп прави ястието по-приятно на вкус и по-апетитно. Били проверени и още два жанра – класика и рок. Най-голям ефект обаче оказвал именно джазът и на второ място – хип-хопът. Докато класическите и роковите композиции не влияели на вкуса на храната.

Било доказано още, че колкото по-приятен е вкусът на ястието, толкова повече човек изяжда. Така че, ако се грижите за фигурата си, не се хранете под звуците на джаз или хип-хоп.

Хората често употребяват храна и пият различни напитки в ресторанти и кафенета на музикален фон, като не придават голямо значение на мелодиите. Напоследък науката също не е изучавала въздействието на слуховите дразнители върху възприятието на човека, добавят изследователите, пише вестник „Феномен“.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


loading...

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*