Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сок от кресон притежава мощно очистително действие

Това растение се нарича още поточарка или мокреш и е изключително богато на сяра, която със­тавлява повече от една трета от всички останали мине­рални елементи и соли в растението.

сок от кресон, минерали, витаними, фосфор, калий калций

Около 45% от елементите в кресон са киселинообразуващи (в т.ч. ся­ра, фосфор и хлор). Тъй като сокът на този зеленчук е мощно очистително, той не трябва да се пие самостоя­телно. Препоръчва се смесването му със сок от морко­ви или целина.

Сред алкалните елементи, преобладава калият (20%), калцият (18%), натрият (8%), магнезият (5%) и желязото (0.25%).

Съчетанието от сок от моркови и спанак, заедно с известно количество маруля, листа от ряпа и кресон, съдържа специфична комбинация от елементи, които подпомагат нормалната регенерация на кръвните клет­ки и в частност за засилване на кислородната трансми­сия в кръвния поток. Този сок е особено подходящ при анемия, ниско кръвно налягане и измършавяване.

Сокът от моркови, спанак, листа от ряпа и кресон има свойството да разрежда съсирените фибрини в кръвта при хемороиди и различни видове тумори. Пиенето на 1 л от тази комбинация дневно, при отстра­няване на всякакви тестени и захарни изделия от тра­пезата, спомага за преодоляване на споменатите забо­лявания от един до шест месеца. По време на лечение­то не бива да се предприемат хирургически намеси, тъй като това ще забави терапевтичния ефект. За пове­че информация относно проблема с хемороидите виж­те материала за СОКА ОТ РЯПА.

Сокът от кресон се добавя и към комбинацията от сок от моркови, магданоз и картофи, която се прилага при лечение на емфизем. Активните съставки в това съчетание са значителното количество фосфор и хлор.

Повече по въпроса вижте в книгата на д-р Н. Уокър „Лечебни сурови плодови и зеленчукови сокове

 

Неподозирано: сокът от това цвете заздравява и най-чупливите кости

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *