Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 стратегии за изгаряне на калории в квартала

Запитайте се дали наистина има нужда да палите ав­томобила, ако можете да стигнете пеша или с велосипед.

 изгаряне на калориите, отслабване, движение, диети, здравословно хранене, спорт

1.      Създайте график за ходене. Говорете с приятели, съседи или колеги – сред тях може да намерите съмишленици за разходки из търговския център или други подходящи за целта места.
2.      Ако времето е лошо, направете кръгче в търговския център. Отидете рано сутрин, преди мястото да се препълни с хора, и направете няколко оби­колки. После се възнаградете с чаша кафе. Поканете приятел за компания и се уговорете да направите една бърза обиколка за усилено упражнение и една умерена, за да разгледате витрините, след това повторете схемата на следва­щия етаж.
3.      Напечатайте рекламна брошура, за да набирате съмишленици. Разпространете я из квартала или в близкия магазин за хранителни стоки. Пока­нете хората за четвъртък вечер в удобно за вас време и оставете малкото си име, телефонен номер и електронен адрес. Изберете място за срещата като парк или обществена градина. Започвайте и приключвайте разходката си с 5 минути бавно темпо – в началото за загряване, а после – за отпускане на мус­кулите.
4.      Организирайте си клуб за ходене. След първата и втората разходка си назначете среща в кварталното кафене. Раздайте табелки с имената на хората и направете списък с телефоните и електронните адреси на всички, за да можете да ги уведомявате за следващи сбирки. След това обсъдете колко често ще се разхождате, кога и къде ще се срещате, какво ще правите, ако времето е лошо. Говорете също и за темпото на крачката ви и разстоянието, което ще покрива­те. Ако групата е голяма, обмислете варианта за разделяне на по-малки на принципа на физическа подготвеност, свободно време или други фактори.
5.      Търсете начини да мотивирате групата. Можете да си измислите име, да поръчате тениски, да организирате ден на здравословните домашно приготве­ни ястия веднъж месечно, да участвате в поход, подкрепящ някаква кауза, или да си поставите за цел да увеличавате дължината на разходката или скоростта на ходене. Споделете отговорността, като помолите всеки от членовете на гру­пата да предвожда по една разходка и да планира маршрута.
6.      Използвайте километража, за да засечете разстоянията. Залепете бе­лежка „Засечи маршрута“ на таблото в кухнята, за да ви напомня да проверя­вате на какво разстояние са местата, през които минавате пеша всеки ден. Биб­лиотеката на два километра ли е? Ами банкоматът? Много хора не осъзнават колко от ежедневните си задачи могат да свършат пеша с помощта на елемен­тарно планиране.
7.      Вземете бинокъла и наблюдавайте птиците. Можете да си изберете на­ръчник за начинаещия любител на птици от книжарницата. Потърсете изда­ние, в което са включени видове от вашия регион. Това е страхотен начин да се наслаждавате на природата и да се докоснете до дивия живот в собствената си среда. Съзерцаването на красотата на птиците и обсъждането им с приятели, съседи или децата ви може да бъде забавно и стимулиращо преживяване. Об­щуването с природата успокоява пулса, понижава кръвното налягане и помага на хората да се отпуснат.
8.      Залепете бележка „Мога ли да отида пеша или с велосипед?“ на външната врата. Това изрично напомняне (като известния конец на пръста) ще ви накара да се запитате дали наистина има нужда да палите автомобила, за да върнете книгите в библиотеката, да отидете до аптеката или на гости. За­лепете още една бележка на таблото си, която казва: „Мога ли да измина поло­вината път пеша?“, за да ви стимулира да паркирате няколко пресечки преди мястото, където трябва да отидете.

 

Хората споделят мнението си за магнитните наколенки „Магнетик Пауър”

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *