Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет важни правила за добро всекидневно хранене

Диетолози съветват да спазваме пет основни правила при всекидневното си хранене, ако искаме да се спасим от наднормени килограми и затлъстяване. Усвояването им не е трудно, а пази както от свръхтегло – така и от повишен риск за много болести.

papaНе е тайна, че напълняването става заради излишните калории, които поемаме – но от които тялото ни не се нуждае, припомнят от medikforum.ru. Едно от условията да се ограничим е да започнем от постоянното похапване – или от желание да се поглезим, или от скука. Храната трябва да се приема само тогава, когато наистина усещаме глад – и това е първото и основно наше правило.

Втори добър навик, ако искаме да запазим стройния си силует, е да не изяждаме до троха всичко в чинията. Чувството на насищане идва доста след като сме погълнали последния залък. Ако намалим порциите си за едно хранене с около 20-25%, енергийният ни баланс няма да пострада, но ще се опазим от преяждане.
Хитър ефект има от третото правило: по време на хранене да изяждаме по един плод и един зеленчук. Така снабдяваме организма с живи витамини и минерали и в същото време намаляваме калорийността на храната като цяло.

По-често трябва да си правим салати, да ги изяждаме с парче варено месо или омлет, със сандвич. Това четвърто правило има и друга функция: добре е вкъщи да държим купа с плодове или зеленчуци на видно място и когато пожелаем да си похапнем нещо – да си вземем от купата като най-достъпен вариант.

Най-калоричната храна е прословутата фаст фууд. Храненето с подобни неща трябва да се сведе до минимум или изобщо да се забрави. Ако това е трудно, играе правило пето: пригответе си храна, подобна на тази в съответните вериги, но с по-малко мазнини и максимум зеленчуци. Хубав навик е да си изберете ден за здравословно хранене – един за цялата седмица, и в него наистина да карате на вода, ядки, нискомаслени млека и постно месо. Според специалистите всичко е въпрос на навик: има буферен период, в който петте правила се спазват трудно – но след това всичко идва на мястото си.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *